Există o conspirație pentru distrugerea turismului din Banat? [INTERVIU VIDEO]

La această întrebare l-am provocat să răspundă pe Marian Apostol, cunoscut lider de sindicat și directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, dar nu în calitatea sa cea mai cunoscută, ci în aceea de inițiator, alături de alte personalități locale, a grupului Lobby pentru Banatul de Munte.

Lobby pentru Banatul de Munte a apărut ca urmare a nevoii de susținere a intereselor acestei zone, inclusiv a celor din zona turismului care, deși ar trebui să fie corolarul economiei Banatului Montan, a ajuns Cenușăreasa acestuia, îndată după 1989. Mari centre turistice și chiar stațiuni întregi au fost reduse la ruină, fie că vorbim despre Semenic, Poiana Mărului, Muntele Mic, Băile Herculane ori Marila. Asta fără să mai amintim de Clisură sau să comparăm turismul de pe malul sârbesc al Dunării cu malul românesc.

„Eu spun următorul lucru: orice conspirație ar fi, ea este sortită eșecului dacă la ea nu participă și românii. Din păcate, diferența este că decidenții români au susținut-o, dacă această conspirație a existat! Ce s-a întâmplat pe zona de turism nu e caz singular, la fel a fost pe linia industrială, majoritatea uzinelor s-au închis, efectul fiind că majoritatea competentă a românilor, 3,5-4 milioane de români au plecat din țară. Așa se face că, dacă mâine decidenții ar vrea să demareze un proiect de țară, s-ar putea să nu mai aibă cu cine”, a răspuns Marian Apostol pentru Express de Banat, într-un interviu pe care îl puteţi urmări integral mai jos.