Exemplare josnice! O clădire monument-istoric din Oravița, vandalizată înainte de inaugurare!

cladire murdarita oravita (1)

A mai rămas puțin timp până când cei care prețuiesc istoria vor putea păși într-o altă lume în cele 19 săli ale Muzeului Văii Carașului. Din păcate, cultura nu-i pentru toată lumea. Clădirea fostei primării, abia reabilitate, a fost murdărită cu fecale și vopsele pe bază de lac de niște exemplare josnice care nu pot fi numite oameni!

Imagine dezolantă astăzi pe strada unde se află fosta primărie a Oraviței. Clădirea care datează din anul care va fi transformată radical printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 5,38 milioane de lei presupune amenajarea a 19 săli cu tematici diferite în care vizitatorii vor regăsi istoria Văii Carașului.

Astăzi însă clădirea monument-istoric a fost transformată într-o bătaie de joc de niște bipezi care nu pot fi numiți oameni. Fațada abia renovată a fost stropită cu vopsele pe bază de lac și cu fecale!

Muncitorii care încă lucrează la această clădire vor curăța dezastrul, iar reprezentanții administrației locale susțin că fac demersuri pentru a identifica făptașii.

cladire murdarita oravita (2)

tmc 640