Executați silit de inspectorii de la taxe

Numărul dosarelor de executare silită din cauza datoriilor pe care le-au înregistrat oamenii la impozite a crescut la 357, în iunie, față de 30 câte au întocmit inspectorii în luna mai. În ciuda scrisorilor transmise oamenilor, Serviciul de Executări a reușit să și recupereze o sumă importantă de bani la bugetul local.

Serviciul de Executare Silită şi Urmărire Bunuri al Direcţiei Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa a recuperat, în iunie suma de aproape 70.000 de lei din impozite, taxe şi amenzi contravenţionale. Suma este mai mică decât în luna mai.

În aceeași perioadă, au fost întocmite şi comunicate aproape 1.000 de adrese de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti pentru 62 de persoane fizice şi juridice.

„O diferenţă majoră se poate observa în ceea ce priveşte numărul somaţiilor transmise pentru recuperarea creanţelor reprezentând amenzi şi impozite neachitate în termenul legal de către debitorii persoane fizice şi juridice. Dacă în luna mai au fost emise 175 de somaţii, în luna iunie numărul lor se ridică la 1.289”, a spus Ildiko Szendrei, purtărorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

O creştere semnificativă a înregistrat şi numărul de dosare de executare silită pentru persoanele fizice care nu au achitat debitele restante provenind din impozite. 357 de astfel de dosare au fost întocmite în luna iunie, faţă de 30 în luna mai.

În schimb, numărul proceselor verbale înregistrate în urma constatării contravenţiei a scăzut, fiind vorba despre 134 de procese verbale, cu 353 mai puţine faţă de luna precedentă.