EXCLUSIV. „Zeciuiala”, regula contractelor în Primăria Reșița! Pe vremea lui Stepanescu!

Concluzia aparţine chiar procurorului care l-a trimis pe fostul edil în faţa instanţei, după ce l-a prins în flagrant în timp ce primea mită!

Procurorul DNA Lucian Dolcu a fost nemulţumit de faptul că Tribunalul Caraș-Severin a reîncadrat fapta fostului primar al Reșiței şi nu a reţinut concursul de infracţiuni deşi, argumentează procurorul, nu se poate vorbi de o simplă faptă de corupţie, ci de o atitudine ce a dus la mai multe asemenea fapte. Ori de câte ori situaţia o permitea!

Potrivit denunţurilor formulate în cauză, inculpatul Mihai Stepanescu, cât timp a exercitat funcţia de demnitate publică de primar al Municipiului Reşiţa, a urmărit obţinerea de foloase patrimoniale personale prin condiţionarea agenţilor economici ce derulau relaţii contractuale cu autoritatea publică locală, în a-i remite cote procentuale din valoarea lucrărilor contractate, ori bunuri şi servicii în interesul său personal”, a arătat DNA.

Mai mult, procurorul descrie cu acurateţe modul de operare al primarului Stepanescu despre care spune că făcea diverse aranjamente cu firmele ce aveau contracte cu municipalitatea: „În toate aceste «aranjamente» infracţionale, inculpatul Stepanescu avea de oferit în contrapartidă doar angajamentul său în a favoriza nelegal firmele în discuţie”.

Procurorul mai exemplifică, plecând de la starea de fapt din dosar, că Stepanescu i-ar fi cerut lui Stelian Tăune, după ce a aflat că finanţarea pentru proiectul promis omului de afaceri a picat, „să-i paveze curtea locuinţei din Timişoara, ca «preţ» pe care inculpatul Tăune Stelian urma a-l plăti pentru lucrările ce tocmai îi erau oferite ilegal de către Stepanescu”.

Cu alte cuvinte, concluzia procurorului este clară: zeciuiala impusă lui Tăune nu era un accident, o dovadă de curaj, ci o regulă de atribuire a contractelor de achiziţie din Primăria Reşiţa!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/