EXCLUSIV. Stațiunea Băile Herculane, raiul consumatorilor de NSP!

Procurorii DIICOT susțin că numitul ”Adu” livra NSP în stațiune cot la cot cu concubina sa, Elena Cristina Novăcescu, care a și preluat activitatea după încarcerarea dealer-ului!

Celula de aprovizionare și distribuire din zona Băile Herculane a grupului destructurat săptămâna trecută de DIICOT a fost compusă din Alexandu Daniel Ștefan, zis “Adu”, și prietena acestuia, Cristina Elena Novăcescu. “Adu” a fost cercetat pentru implicarea în astfel de activități în alte două dosare penale având ca obiect grupări infracționale organizate implicate în traficul de droguri și operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive. În ambele situații, rolul lui a fost acela de a asigura aprovizionarea cu NSP a grupării, activitate bazată pe legăturile pe care le avea în mediul on-line cu distribuitori de astfel de substanțe.

După ce în luna iunie 2015 gruparea condusă de caransebeșeanul Romeo Covaci, din care făcea parte și Alexandu Daniel Ștefan, a fost destrămată, acesta și-a suspendat o perioadă activitatea infracțională .

În cursul anului 2016, după ce au fost condamnați la închisoare cu suspendare, membrii grupului și-au reluat activitatea infracțională. Daniel Ștefan Alexandu a reînceput aprovizionarea cu NSP prin intermediul internetului, drogurile fiind predate ulterior chiar Mihaelei Covaci și lui Leonard Florea. Ulterior, prin intermediul acestora, Alexandu Daniel Ștefan și Elena Novăcescu i-au cunoscut pe alți mebri ai grupării implicați în distribuție, respectiv Ion Daniel Șafar și Ștefan Frigură.

La data de 20 mai 2016, Daniel Ștefan Alexandu a fost încarcerat în Penitenciarul Timișoara, fiind singurul membru al grupului lui Romeo Covaci care a fost condamnat la închisoare cu executare, deoarece se afla în termenul de încercare, ca urmare a unei condamnări anterioare tot pentru trafic de droguri. După încarcerarea acestuia, întreaga activitate a fost preluată de Cristina Elena Novăcescu, aceasta procedând la efectuarea comenzilor on-line, primirea mărfii prin societăți de curierat și distribuirea către membrii grupării care se ocupau cu distribuția en-details.