EXCLUSIV. Banii lumii interlope din taxele de protecție și cămătărie, spălați în construirea de drumuri și folosiți în licitații organizate de Consiliul Județean!

Bogdan Bujor, interlopul care a fost prins în flagrant în timp ce încerca să asasineze un om de afaceri reșițean, a învârtit bani grei și a intrat în circuitul firmelor care plasau facturi fictive marilor evazioniști!

 

Dan Mândriloiu şi Bogdan Bujor, arată procurorii, sunt doar doi dintre interlopii care obţineau bani serioşi din taxele de protecţie şi alte comisioane pe care le pretindeau de la mediul de afaceri din Reșița. Pentru ca banii să fie bine spălaţi şi să creeze o aparenţă că sunt obținuți pe căi legale, au luat decizia de a înfiinţa nişte societăţi comerciale care să le ofere pretextul obținerii unor venituri mari.

Iniţial, spun procurorii DIICOT, banii pe care îi făceau cei doi era plasaţi direct în activităţile firmei Camand. Ulterior însă, pentru că era nevoie de facturi, au decis ca Bogdan Bujor să înfiinţeze o firmă pe numele său, pentru a da facturi în schimbul banilor primiți de la Camand. De aici şi până la emiterea de facturi fictive n-a mai fost decât un pas. Treaba s-a complicat însă după ce cei doi interlopi au fost păcăliţi de un alt om de afaceri şi au ajuns să aibă poliţia pe urme.

Patronii Camand, explică DIICOT, şi-ar fi asigurat totodată și protecţia a doi dintre ,,șefii mediului interlop” din zona de vest a României, respectiv: martorul Mândriloiu Dănuț Florin care, pentru a avea controlul asupra sumelor de bani puse la dispoziţia grupului infracţional, şi-a impus unul din oamenii de încredere ca asociat şi administrator la SC Eurocar Impex SRL, una din societăţile folosite în activitatea infracţională, şi inculpatul Bujor Bogdan, astfel încât, în schimbul unor sume de bani pe care le plăteau acestora, afacerile lor să se poată desfășura fără a fi puse în pericol de interesele altor cercuri de influență din zona respectivă. De asemenea, martorul Mândriloiu, prin intermediul grupului de societăţi controlate de patronii Camand, ar fi introdus în circuite comerciale sumele de bani pe care le obţinea din activităţi de cămătărie, şantaj, taxe de protecţie etc., finanţând încă de la început activitatea desfăşurată de inculpaţi. Mai mult, în situaţia în care patronii Camand aveau nevoie urgentă de sume de bani în numerar, ar fi asigurat şi sumele de bani necesare câştigării licitaţiilor la care participau prin societăţile pe care le controlau. De cele mai multe ori, licitații pentru contracte cu Consiliul Județean Caraș-Severin!

La sfârşitul anului 2012, patronii Canand au încercat să renunţe la colaborarea cu Dan Mândriloiu şi locotenentul lui, Bogdan Bujor, fără însă a le restitui sumele de bani pe care aceştia le-au pus la dispoziţie, motiv pentru care între părţi au apărut neînţelegeri care au culminat cu un avertisment de tip ,,mafiot” dat de Mândriloiu în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2012, când în autoturismul inculpatei au fost trase două gloanţe de către Dan Marius Ivănescu – un alt „locotenent” al său, iar pistolul a fost lăsat pe capota maşinii. Pentru aceste activităţi infracţionale și pentru banii cu care a fost prins în flagrant, Mândriloiu a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare prin sentinţa penală nr 43/01.04.2013 a Tribunalului Caraş-Severin, definitivă prin decizia penală nr. 3128/2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul cu nr. 1882/115/2013”. La rândul său, Bogdan Bujor a ajuns în aceeaşi situaţie după ce a fost dovedit că a atentat la viaţa altui om de afaceri din Reşiţa, pe care a încercat să-l lichideze.

Până să fie trimis după gratii, după ce a câştigat încrederea liderilor acestui grup infracţional organizat, procurorii DIICOT spun că Bogdan Bujor s-a ocupat şi de racolarea altor membri în grupul infracţional. „SC Aaron Ungureanu Construct SRL a fost înființată la iniţiativa inculpaţilor la data de 23.02.2011 de inculpatul Aaron Ungureanu, unic acționar și administrator, având rolul de a emite facturi fictive, deși nu a avut niciun angajat, iar asociatul și administratorul acesteia, inculpatul Aaron Ungureanu, sub coordonarea directă a inculpatului Bogdan Bujor, din dispoziţia inculpaţilor, a mai înfiinţat, pe numele inculpatului Andrei Cosmin Iordăchescu, SC Iordachescu Fish Construct SRL, care la rândul ei a fost folosită pentru emitere de facturi fiscale.

În raporturile cu banca, societatea a fost reprezentată de suspecții Aaron Ungureanu și Cosmin Andrei Iordăchescu, care au retras şi/sau transferat sumele de bani din conturile societăţii, la indicaţiile inculpaţilor cărora le erau înmânate apoi sumele de bani retrase din conturile bancare ale societăţii. La data de 19.01.2012, SC Eurocar Impex SRL (firmă coordonată de Bogdan Bujor) a solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenței SC Aaron Ungureanu Construct SRL, în cadrul dosarului cu nr. 214/115/2012 al Tribunalului Caraș-Severin, în care, pe data de 11.10.2012, s-a dispus închiderea procedurii și radierea, în baza art. 131 din Legea nr. 85/2006”, reţin procurorii antimafia în rechizitoriu.

Mai mult, Bogdan Bujor l-a implicat și pe fratele său în activităţi infracţionale. SC Izolaţii de Blocuri SRL a fost înfiinţată în anul 2009 de Dănuț Bujor şi inculpatul Bogdan Bujor, primul fiind desemnat şi administrator al societăţii, dar în realitate de activitatea societăţii s-a ocupat în totalitate inculpatul Bogdan Bujor. În acelaşi an, 2009, Dănuţ Bujor era reţinut pentru că şi-a omorât mama! Prin Sentinţa Civilă nr. 626/JS/05.12.2013 a Tribunalului Caraş-Severin s-a dispus radierea societăţii, ca urmare a deschiderii procedurii insolvenţei la cererea creditoarei DGRFP Timişoara – AJFP Caraş Severin. Societatea nu a avut angajaţi, puncte de lucru şi nu a desfăşurat nicio activitate, iar în raporturile cu banca a fost reprezentată de cei doi asociaţi.

Procurorii DIICOT mai spun că „din extrasul contului deschis de SC Izolații de Blocuri SRL la BRD rezultă că în lunile octombrie 2010 şi mai 2011, în cont a fost încasată suma de 60.000 lei achitată de SC Camand Impex SRL. Din totalul de 60.000 lei încasată de la SC Camand Impex SRL, a fost retrasă în numerar din cont de martorul Dănuţ Bujor, la indicaţia şi sub controlul inculpatului Bogdan Bujor, în aceleaşi zile în care au fost efectuate încasările, suma de 59.700 lei”.