EXCLUSIV: Șpagă cu sau fără TVA?! Stepanescu a făcut calculele chiar în Primăria Reșița!

Fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, era foarte nemulțumit de faptul că procentul de zece la sută din valoarea contractelor atribuite discreționar de Primăria Reșița, atât cât însemna „comisionul” său, nu se aplica și pentru sumele care reprezentau TVA!

Procurorii DNA au strâns la dosarul lui Mihai Stepanescu informații bombă despre cel care a condus timp de șapte ani destinele municipiului de pe Bârzava. Monitorizat pas cu pas, fostul edil le-a oferit anchetatorilor o mulțime de probe care vor duce la condamnarea sa. Condamnare certă încă din acest moment, deși cercetarea judecătorească încă nu a început. Recunoașterea faptelor de către Stepanescu înseamnă în mod automat condamnare, în discuție mai rămânând doar pedeapsa și modul de executare a acesteia: în regim de detenție sau nu!
Revenind la probele de la dosar, la începutul lunii ianuarie 2015, aflându-se în primărie, în biroul unei directoare, Stepanescu, după ce a discutat despre stadiul lucrărilor, l-a întrebat în mod direct pe omul de afaceri Stelian Tăune care a fost valoarea ultimei facturi decontate. „Intuind că doreşte să verifice dacă suma de bani pe care i-a dat-o inculpatei Antonia Şandru corespunde cu procentul de 10 la sută convenit, inculpatul Tăune i-a răspuns că valoarea ultimei facturi a fost de 172.000 lei plus TVA. Inculpatul Stepanescu a insistat, întrebându-l pe inculpatul Tăune care a fost suma totală de bani, cu tot cu TVA, încasată de firma sa la ultima factură emisă. Inculpatul Tăune a răspuns că valoarea totală a fost de 212.000 sau 220.000 lei, iar primarul Stepanescu l-a întrebat în mod direct ce sumă de bani i-a dat ultima dată numitei Antonia, inculpatul Tăune comunicându-i că i-a dat acesteia suma de 18.000 lei. În aceste circumstanţe, Stepanescu Mihai l-a întrebat dacă nu ar fi trebuit să-i dea numitei Antonia o sumă mai mare, moment în care inculpatul Tăune i-a explicat că suma de 18.000 lei reprezintă procentul de 10 la sută din valoarea fără TVA a ultimei facturi. Inculpatul Stepanescu Mihai s-a arătat nemulţumit de acest fapt, dar nu a mai făcut alte observaţii”, s-a reținut în materialul de urmărire penală.

După această discuție avută cu primarul Stepanescu, omul de afaceri Stelian Tăune i-a relatat Antoniei Şandru, intermediara șpăgilor, că îi este teamă ca între el şi edil să nu existe diferenţe de înţelegere a procentului datorat, respectiv dacă acesta include sau nu şi TVA. Antonia i-a explicat că interpretarea calculului procentual făcută de către el este cea corectă, dar, cu toate acestea, Tăune i-a cerut la finalul întâlnirii să-l întrebe pe Stepanescu dacă avansul de 10.0000 euro pe care i l-a pretins se referea la valoarea cu TVA sau fără TVA a viitoarelor lucrări.