Mihai Toma a renunţat la asigurarea de viaţă

Cumplitul accident care a avut loc în Spania în urmă cu două săptămâni scoate la iveală detalii tot mai şocante despre circumstanţele în care acesta a avut loc. În timp ce familiile se pregătesc să primească trupurile repatriate, reprezentanţii firmei Menuet încearcă să afle detalii despre modul în care familiile victimelor vor fi despăgubite.  

Din surse neoficiale, şoferul Mihai Toma, cel care se afla la volan la momentul producerii accidentului, renunţase la asigurarea de viaţă cu două săptămâni înainte de producerea tragicului accident. Din aceleaşi surse, se pare că, fiecare loc din maşină, era asigurat cu suma de 250 de euro.

Tragedia şoferului este cu atât mai mare cu cât, se pare că, Mihai Toma făcuse în repetate rânduri apel la autorităţile spaniole să semnalizeze corespunzător zona respectivă, ca să elimine orice risc de producere a incidentelor în trafic.

Mihai Toma, proprietarul firmei de transport Menuet se afla la volanul maşinii în momentul în care s-a produs accidentul. Bărbatul avea peste 50 de ani, doi copii şi o experienţă de şofer de zeci de ani. Potrivit vecinilor de bloc ai firmei, societatea de transport a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani. Firma deţinea un sigur microbuz, cu care Mihai Toma organiza săptămânal câte un drum în ţările din Europa, pentru care avea solicitare.
Cei care îl cunosc spun că este un bărbat de treabă, cu bun simţ, săritor şi se miră de tragicul accident din Spania, în contextul în care de ani de zile bărbatul bătea drumurile în interesul reşiţenilor care munceau peste graniţele ţării. De asemenea, se pare că toate persoanele care se aflau în microbuz la momentul producerii accidentului erau din Reşiţa şi se întorceau de la lucru, din Spania.

CITEȘTE ȘI: Cei cinci români care au murit în Spania sunt din Reşiţa

Cine sunt românii care au murit
Ciur Petru Augustin, în vârstă de 37 de ani, din Caransebeş
Boata Elena, de 51 ani, din oraşul Bocşa
Toma Mihai, de 58 ani, din Reşiţa

Cele două persoane care au decedat şi sunt din judeţul Timiş sunt Adam Ioan, în vârstă de 40 ani, şi Adam Erszebet, de 38 ani, ambii din localitatea Traian Vuia.

Cine sunt românii care au murit în Spania

În ceea ce priveşte persoanele rănite, acestea sunt din Reşiţa şi localitatea Biniş. Lazarescu Viorica, de 40 şi Iosinovschi Ioan, de 64 ani, ambii din oraşul de pe Bârzava şi Mandrea Cosmin, de 37 de ani, din Biniş.
Trupurile lor vor fi repatriate în aceste zile.

CITEȘTE ȘI: „Firma Menuet nu avea licenţă de transport”