EXCLUSIV: S-a predat după ce a împuşcat un cioban!

explo 1000x200

Un bărbat de aproximativ 35 de ani s-a prezentat la Poliţia judeţului Caraş-Severin cu o armă de vânătoare, susţinând că în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie a împuşcat un cioban.

Victima de 55 de ani se află şi astăzi într-un spital din Timişoara după ce a fost împuşcată în abdomen. Din primele informaţii părea să fie vorba despre un conflict  între două sau mai multe persoane, însă ulterior lucrurile s-au îndreptat într-o altă direcţie. Focul de armă a fost tras de un vânător autorizat cu acte în regulă, dar care se afla în pădure pe timpul nopţii, ceea ce nu este permis. Cu alte cuvinte, se afla, cel mai probabil, la o partidă de vânătoare ilegală. La un moment dat, a auzit paşii ciobanului şi a tras fără ezitare, crezând că e o fiară sălbatică. Cel puţin aşa susţin surse apropiate anchetei.

Însoţit de avocatul Cosmin Bolosin (foto), Marius Românu s-a prezentat ieri în faţa organelor de poliţie. A predat arma şi i-a fost indisponibilizat autoturismul de teren cu care a fost în pădure. Faţă de acesta nu s-a luat deocamdată nicio măsură preventivă, dar ar putea fi pus sub acuzare pentru tentativă de omor, acest lucru fiind condiţionat de starea de sănătate a victimei.

„A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală, uz de armă letală fără drept și braconaj, urmând a fi  desfășurate în continuare cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc fapta”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

banner 970 x 250