[UPDATE] EXCLUSIV. Reținuți pentru port ilegal de armă!

Doi pasageri ai unui autoturism au fost ridicaţi de Poliţia Oraşului Bocşa după ce au fost depistaţi că deţineau ilegal arme de foc.

Aseară, în jurul orei 20.00, în orașul Bocșa un echipaj de poliţie a oprit pentru control un autoturism. În urma controlului, poliţiştii au identificat trei persoane din Reşiţa şi comuna Fârliug asupra cărora a fost găsită o armă, un pistolet şi 14 cartuşe. Aceștia nu aveau niciun fel de autorizaţie pentru muniţia şi arma găsite asupra lor.

Potrivit legii româneşti, persoanele civile pot primi permis pentru port armă, dar numai pentru armă cu aer comprimat, nicidecum pentru arme şi muniţie de foc.

leader board 728 x 90 px

Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a provenienţei armei şi muniţiei de foc, dar şi a împrejurărilor în care aceasta a ajuns în autoturismul celor trei persoane.

UPDATE ora 12.50

„La data de 12 august a.c., în jurul orei 20.15, polițiștii orașului Bocșa au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din Fîrliug, care se deplasa pe strada 1 Decembrie 1918 din localitate. Alături de conducătorul auto, în autoturism se mai aflau doi bărbați de 31 și 38 de ani, din Reșița și Fîrliug. Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii au găsit în autoturism o armă cu glonț, un pistolet și 14 cartușe. Autoturismul a fost indisponibilizat, iar armele și muniția au fost ridicate în vederea cercetărilor. Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă”, comunică ag. şef adj. Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.