UPDATE: Răpire, focuri de armă şi bătaie cu parul!

Petrică Lupşac, fostul şef al Fiscului din Oţelu Roşu, care a reclamat că din garajul casei sale a dispărut un seif de o tonă burduşit cu bani în timp ce el se afla cu soţia în concediu în Thailanda, pare să nu mai aibă încredere în acheta poliţiei şi a început investigaţiile pe cont propriu.

UPDATE 19.09 Lupșac, audiat de polițiști
Surse apropiate anchetei le-au dezvăluit reporterilor Express de Banat faptul că și miliardarul ar fi fost audiat în timpul zilei de astăzi. În plus, mașina Dacia Logan ar fi fost percheziționată de polițiști. Oamenii legii încearcă să coreleze povestea tânărului cu probele pe care le-au adunat pe parcursul zilei. Despre autoturism, Romeo Marian Mitruț a declarat că ar fi fost mijlocul de transport cu care l-au dus pe câmpul unde bugetarul i-a pus pistolul la tâmple.

UPDATE 17.36 Confruntare între agresor și victimă
Tânărul agresat și avocatul său, Cosmin Bolosin, au ieșit din sediul Poliției în urmă cu doar câteva momente. Avocatul a cerut o testare cu aparatul Poligraf a clientului său, astfel încât să excludă orice suspiciune a publicului sau anchetatorilor că acesta ar minți. Mai mult decât atât, Cosmin Bolosin crede că o confruntare între Lupșac și Romeo Marian Mitruț ar fi de bun augur. Cel mai probabil, aceasta va avea loc în cursul săptămânii viitoare.

bolosin_client_ok
Cosmin Bolosin, alături de clientul său

YouTube video

UPDATE 17.04 Lupașc ar fi spălat urma răpirii
Romeo Marian Mitruț a declarat că ar fi fost răpit cu o mașină marca Logan, care acum este parcată în fața casei lui Lupșac. Martorii spun că acesta s-ar fi prezentat la spălătorie cu mașina, la primele ore ale dimineții, ca să șteargă orice posibilă urmă. Autoturismul pare spălat, astfel că este posibil ca martorii să aibă dreptate.

logan_lupasc
Mașina lui Lupașc este parcată în fața casei

UPDATE ORA 16.46 Poziția Poliției, cu o întârziere de două ore

Potrivit buletinului transmis de polițiștii cărășeni, aseară, la sediul unității din Oţelu Roşu s-a prezentat Romeo Marian Mitruț, în vârstă de 24 ani, care a sesizat faptul că a fost agresat şi ameninţat. Acesta le-a declarat oamenilor legii același lucru pe care l-a povestit și reporterilor Express de Banat. Tânărul agresat mai spune că s-a tras și un foc de avertisment.

Cele trei plângeri au fost înregistrate la poliţie, în cauză fiind continuate investigaţiile cu privire la cele reclamate pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul. A fost întocmit şi un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi ameninţare”, potrivit comunicatului de presă al IPJ, sosit cu o întârziere de aproape două ore. Deși purtătorului de cuvânt Ancuța Cărbunaru i s-a solicitat o declarație pe tema celor petrecute în jurul orei 15.00, aceasta cu greu și-a făcut timp să îl transmită redacției, care în exclusivitate a prezentat subiectul în cursul acestei zile.

UPDATE 16.31 Declarații la Poliție
În urmă cu doar câteva momente, tânărul care îl acuză pe fostul șef de la fisc că l-ar fi agresat, împreună cu avocatul său, Cosmin Bolosin, au intrat în sediul poliției pentru a da declarații pe tema celor petrecute. Potrivit localnicilor din Oțelu Roșu, se pare că ar exista martori care au văzut momentul în care tânărul ar fi fost luat cu mașina, dar și abandonat pe o stradă lăturalnică.

Dacă ieri, fostul director de la fisc a răspuns cu amabilitate întrebărilor adresare de reporterii Express de Banat, astăzi acesta este de negăsit. Cel mai probabil, nu are chef să dea socoteală pentru faptele sale din seara zilei de vineri.

UPDATE ORA 16.16 Tânărul vrea dreptate
Tânărul agresat și-a angajat avocat pentru ca se teme de influența pe care ar avea-o Lupșac. “Acum mă îndrept către Oţelu Roşu. Am fost contactat de reclamant, deocamdată nu pot oferi amănunte”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin

UPDATE: Tânărul Romeo Mitruț, ce îi acuză de răpire pe niște indivizi coordonați de Lupșac, e așteptat acum la Poliția Oțelu Roșu pentru a fi audiat de anchetatorii veniți de la Reșița.

YouTube video

În cursul zilei de ieri, reporterii Express de Banat au stat de vorbă cu Petru Lupșac despre faptul că jaful seifului ar fi fost de fapt o înscenare. Fostul șef al fiscului a exclus categoric această variantă. „Ce înscenare? Era bine să fie înscenare, dar în niciun caz nu este asta. Doar nu eram nebun acum să fiu nevoit să dau explicații . Care era rostul să fac o înscenare? Nu am datorii, nu am nicio problemă nu nimeni”, declara Petru Lupșac în exclusivitate pentru Express de Banat.

UPDATE ora 14:33

Un tânăr din oraş, Romeo Marian Mitruţ, îi aduce lui Petrică Lupşac acuzaţii deosebit de grave. Aseară, în jurul orelor 20.10, Lupşac şi mai mulţi indivizi care purtau cagule pe faţă l-ar fi răpit şi dus pe un câmp, într-o zonă necunoscută, unde l-ar fi bătut crunt şi ameninţat cu pistolul. Mai mult decât atât, Petruţ susţine că unul dintre indivizii cagulaţi a tras un foc de armă, iar Lupşac l-ar fi lovit cu o bâtă peste picioare. După o bătaie cruntă, tânărul a fost abandonat pe o stradă din oraş, nu înainte de a fi ameninţat cu moartea dacă va sufla o vorbă despre acţiunea de intimidare.

Lupşac ar fi ameninţat şi alte persoane din oraş pe care le bănuieşte că ar avea legătură cu furtul seifului sau că ar tăinui numele făptuitorilor. În acest sens ar fi pregătit un miliard de lei vechi pentru asasini plătiţi din Republica Moldova.

YouTube video

 

tmc 640