Puşcaşul de 78 de ani a scăpat de puşcărie!

Martin Franţ, bătrânul pasionat de arme care în urmă cu doi ani a împuşcat un tânăr după ce şi-a pierdut cumpătul, nu va sta nicio zi în închisoare, deşi potrivit sentinţei Tribunalului Caraş-Severin ar fi trebuit să petreacă în spatele gratiilor nu mai puţin de trei ani. În schimb, va băga mai adânc mâna în buzunar.

Bărbatul de 78 de ani a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, cea mai gravă fiind aceea de tentativă de omor, după ce a apăsat trăgaciul într-un moment de furie excesivă şi trei alice ieşite de pe ţeava puştii sale l-au nimerit pe Vasile Şuşca, un tânăr de 27 de ani din localitate. Acesta poartă şi astăzi plumbul în plămân şi va avea de suferit, după cum spun doctorii, toată viaţa. Bătrânul Franţ s-a apărat în faţa legii susţinând că totul a fost un accident, dar Tribunalul Caraş-Severin i-a aplicat o pedeapsă privativă de libertate, mai exact, cinci ani de închisoare, şi l-a obligat la plata a 10.000 euro cu titlu de daune morale faţă de partea vătămată.

publicitate online in ziar Express de Banat

Au primit ce şi-au dorit!

gif card de energie dacus 1000x100

Atât Martin Franţ, cât şi Vasile Şuşca au făcut apel, primul pentru că vroia să scape de puşcărie, al doilea, deoarece şi-ar fi dorit daune mai însemnate. Curtea de Apel Timişoara le-a dat exact ce şi-au dorit, a admis apelurile celor doi, a desfiinţat sentinţa apelată şi, rejudecând, l-a condamnat pe bătrân la doar trei ani închisoare, fără să-i mai aplice vreun spor. În plus, a dispus suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi a fixat un termen de încercare de şase ani. Totodată, instanţa de apel a majorat cuantumul daunelor morale acordate părţii civile Vasile Şuşca la 20.000 euro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/