Florea Borţun şi Iosif Bădescu au venit timp de trei ani în faţa magistraţilor de la Judecătoria Reşiţa pentru a-şi demonstra nevinovăţia în cazul Gabrielei Agrapinei, o pacientă a celor doi medici care a decedat în condiţii mai puţin clare la numai 44 de ani, imediat după ce a dat naştere unei fetiţe cu Sindrom Down.
Judecătoria Reşiţa a dispus achitarea ginecologilor reşiţeni, considerând că avizul eliberat de Comisia Superioară de Medicină Legală şi concluziile Colegiului Medicilor din România sunt mult mai aproape de adevăr decât expertizele medico-legale efectuate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin şi IML Timişoara. Ioan Agrapinei, soţul femeii decedate, a atacat sentinţa Judecătoriei Reşiţa, astăzi fiind programat al doilea termen al recursului, la Curtea de Apel Timişoara.
“Am cerut casarea sentinţei Judecătoriei Reşiţa şi trimiterea spre rejudecare a cauzei la instanţa de fond sau casarea hotărârii atacate şi, pe cale de consecinţă, rejudecând, să dispună condamnarea celor doi şi admiterea în totalitate a pretenţiilor mele civile”, susţine Agrapinei.
Concluzii contradictorii
Bărbatul a cerut ca dosarul să se întoarcă la Judecătoria Reşiţa deoarece instanţa de fond nu i-a citat pe cei doi copii ai săi în calitate de părţi civile. În cazul în care această solicitare îi va fi respinsă şi cauza se va judeca recursul, Ioan Agrapinei cere condamnarea medicilor pentru ucidere din culpă. “Comisia superioară medico-legală verifică şi avizează din punct de vedere ştiinţific concluziile actelor medico-legale şi se pronunţa asupra concluziilor acestora atunci când există expertize medico-legale contradictorii.Or, în situaţia de faţă, expertiza medico-legală efectuată de către SJML Caraş-Severin a fost avizată pozitiv de către IML Timişoara, sens în care, concluziile formulate de INML Mina Minovici Bucuresti nu au bază legală, concludentă ca probă fiind doar expertiza medico-legală realizată-n fapt de către SJML Caraş-Severin”, a mai spus Agrapinei.