EXCLUSIV: Principalul suspect, ameninţat şi el cu pistolul!

Povestea furtului seifului de o tonă burduşit cu bani furat din garajul casei fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu se transformă într-una cu mafioţi.

UPDATE, ora 16.00 

Terorizat de anchetatori

Ovidiu Mihăiescu a stat zeci de ore la audieri şi a fost supus testului cu detectorul de minciuni într-un moment în care, după cum spune chiar el, nici nu mai ştia cum îl cheamă.

 

Cotidianul online Express de Banat a dezvăluit primul cele întâmplate în urmă cu două seri la Oţelu Roşu, când un tânăr de 24 de ani, Romeo Marian Mitruţ, ar fi fost băgat cu forţa într-o maşină de Petrică Lupşac şi mai mulţi indivizi ce purtau cagule, încătuşat şi dus undeva pe câmp, la un imobil părăsit, unde ar fi fost bătut cu parul şi ameninţat cu pistolul la cap. Ba mai mult, s-ar fi tras şi un foc pentru intimidarea tânărului, căruia Lupşac îi pusese pe masă un miliard de lei vechi ca să-i găsească pe hoţii seifului. Iniţial, chiar şi poliţiştilor le-a fost greu să creadă afirmaţiile lui Romeo Marian Mitruţ, dar lucrurile s-au schimbat imediat ce acesta s-a prezentat la audieri însoţit de avocatul Cosmin Bolosin. Tânărul lipsit de libertate de Lupşac şi oamenii lui a povestit în cel mai mic detaliu clipele de coşmar prin care a trecut. „Mi-a spus că am groapa pregătită, că mi-e deja săpată şi că mă poate duce să o văd, că sunt încă lopeţile acolo. Mai spunea că îi omoară pe toţi şi îi îngroapă pe râu, că are locuri pregătite pentru toţi”, a mărturisit Mitruţ.

Anchetă pe cont propriu

Petrică Lupşac îşi începuse deja acţiunea pe cont propriu, aşa cum afirmase în cursul aceleiaşi zile. Express de Banat a găsit un martor-cheie, care vine să confirme acuzaţiile ce i se aduc fostului şef al Fiscului, care ţinea, după propriile-i declaraţii, aproximativ 20 de miliarde de lei în casă. Este vorba despre cumnatul său, fratele Cristinei Lupşac. Ovidiu Mihăiescu a vorbit, în exclusivitate pentru expressdebanat.ro, despre calvarul prin care trece de când s-a descoperit dispariţia seifului de o tonă. „Am fost audiat zeci de ore, m-au terminat psihic, stau numai în casă de ruşine şi rezist numai cu medicamente. Sunt considerat principalul suspect, dar eu nu ştiu absolut nimic, nu aş fi putut să-i fac aşa ceva surorii mele, care m-a ajutat de fiecare dată când am avut nevoie”, a mărturisit tânărul de 24 de ani.

Acesta a fost ameninţat şi el cu arma în cursul zilei de vineri de către Petrică Lupşac. „M-a chemat la el în maşină, mi-a cerut să-i spun ce ştiu despre seif, după care a scos un pistol şi mi-a arătat că are încărcătorul plin. Am văzut că mai avea în maşină şi nişte cătuşe, tot de culoare deschisă. M-a lăsat să plec, dar mi-a spus că nu mă prinde Anul Nou şi că din acel moment lucrează pe cont propriu”, a mai povestit, vizibil marcat, cumnatul lui Lupşac. Câteva ore mai târziu s-ar fi întâmplat cele relatate de Romeo Marian Mitruţ. Despre Lupşac se ştie că deţine arme de foc, lucru pe care îl confirmă chiar cumnatul său. „Am văzut o dată, la el în curte, pe un butoi, un pistol. I l-a dat paznicul”, a spus Mihăiescu.

În ciuda acestor acuzaţii deosebit de grave, Petru Lupşac este liber, acasă. În cursul zilei de ieri, oamenii legii n-au binevoit să caute locul în care ar fi fost dus Romeo Mitruţ şi unde s-ar fi tras cu arma. Au făcut-o în schimb prietenii tânărului.

UPDATE, ora 10

Avocatul Cosmin Bolosin susţine însă că sunt deja destule probe indubitabile. „Am văzut şi eu declaraţia acestui tânăr, Ovidiu Mihăiescu, în ziarul dumneavoastră, şi Poliţia ar trebui să se autosesizeze şi să-l audieze imediat. Vom cere noi acest lucru dacă nu se va întâmpla, pentru că declaraţia lui vine să susţină plângerea clientului meu. Poliţia ar trebui, în opinia mea, ca pe baza celor arătate de clientul meu, să identifice locul unde acesta a fost dus, sechestrat şi bătut”, a spus Bolosin.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru alte dezvăluiri incendiare despre Petrică Lupşac şi furtul seifului de o tonă!