Primarul Văliugului a scăpat de puşcărie!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă şi irevocabilă în dosarul în care primarul comunei Văliug, Marius Mocanu, a fost judecat pentru trafic de influenţă. Edilul-şef şi-a primit pedeapsa la exact un an de la momentul în care a fost prins în flagrant luând mită 3.000 de euro de la un denunţător.

 

Trei instanţe l-au găsit vinovat pe Mocanu de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, dar acesta poate răsufla liniştit. A scăpat de puşcărie şi, mai mult decât atât, poate rămâne în funcţia de primar. Instanţa de fond de la Tribunalul Caraş-Severin i-a aplicat o pedeapsă de trei ani şi trei luni de închisoare cu executare, dar Curtea de Apel Timişoara a dispus suspendarea executării pedepsei, considerând că Mocanu nu e chiar băiat rău. Fiind totuşi vorba de un edil-şef, care a pretins şpagă unui om de afaceri, Ministerul Public a făcut recurs. Calea de atac a fost soluţionată de magistraţii instanţei supreme. “Recursul Parchetului a fost respins ca nefondat”, a precizat pentru Express de Banat judecătorul Georgerta Barbălată, purtător de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Un euro pentru un metru pătrat de teren concesionat

Cu alte cuvinte, Marius Mocanu rămâne cu condamnarea cu suspendare. Primarul din Văliug a avut probleme cu legea penală şi a stat o vreme în arest preventiv, cu cătuşe la mâini, după ce, în data de 07.04.2011, a primit de la Dinu Robert suma de 3000 euro, reprezentând prima tranșă din suma totală de 5.700 euro pentru ca, prin influențarea consilierilor locali ai comunei Văliug și a funcționarilor publici ce au atribuții cu organizarea licitațiilor în cadrul Primăriei Văliug, să obțină pentru acesta concesionarea a trei parcele de teren în suprafață totală de 5.700 metri pătraţi.