EXCLUSIV. Primăria Reșița ia asfaltul la puricat! „Este un lucru extrem de grav, nu înțeleg cum de Curtea de Conturi nu s-a sesizat!”

Primarul Ioan Popa spune că a avut deja surprize cu asfaltările recente făcute în municipiu, descoperind că stratul de asfalt este de numai 3 cm față de 6 cm stratul gros, plus 4 cm stratul de uzură, așa cum era prevăzut în contract și în documentele de recepție.

Disputa este una veche, ajunsă și pe masa procurorilor DIICOT, care, după ce au citit anumite stenograme ale unor înregistrări ale convorbirilor telefonice dintre consilierul local/viceprimarul/primarul interimar Ioan Crina și un om de afaceri, au decis să disjungă un dosar către DNA – Serviciul Teritorial Timișoara. Dezvăluirea, făcută chiar de noi, a fost contestată de Crina la acea vreme, spunând că nu are niciun dosar penal pe rol.

Cu toate acestea, Ioan Popa declara la postul local de televiziune: „Contracandidatul meu Ioan Crina afirma, într-o emisiune televizată, că firma Speed Prod, al cărei acționar principal este fratele său, nu a avut niciodată contracte de asfaltare în Primăria Reșița. Vă pun la dispoziție contractul de prestări servicii încheiat cu firma Camand în octombrie 2011, pentru tronsoanele Reșița 3 și Reșița 4, tot ceea ce înseamnă din centru până la Muncitoresc, la Minda, cu o valoare de 6,8 milioane plus TVA, contract executat de firma Speed Prod, în timp ce domnul Crina era viceprimar. Acum câteva luni, după trei ani de la executarea lucrărilor, viceprimarul sau primarul interimar Crina semnează eliberarea garanțiilor de 10 la sută pentru lucrarea făcută de Crina! Este un lucru extrem de grav, nu înțeleg cum de Curtea de Conturi nu s-a sesizat în tot acest timp despre acest conflict de interese! De fapt, acest contract a fost a treia subcontractare. Primăria a atribuit contractul lui Ecobau, de aici la Camand și mai departe la Speed Prod. Cu această ocazie sper să se sesizeze și organele de control și să ia măsurile care se impun. Ne putem face o idee despre omul cu care avem de a face la Primăria Reșița!”.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Tocmai aceste lucrări i-au trezit suspiciunea actualului primar care, după ce a găsit mai multe tronsoane pe care stratul de asfalt era de numai 3 cm, a apelat la un expert evaluator care urmează să expertizeze toate lucrările de asfaltare din ultimii ani!

publicitate si promovare online banner maxagro