Poliţistul Tiucă l-a deconspirat pe agentul sub acoperire

Procesul poliţiştilor de frontieră care au sprijinit activitatea infracţională a grupării Halăs scoate la iveală amănunte incredibile. Martorii veniţi în sala de judecată a Tribunalului Caraş-Severin pentru a relata instanţei ceea ce cunosc despre implicarea oamenilor legii în contrabanda cu ţigări au făcut declaraţii mai mult decât interesante, din care rezultă că traficanţii de tutun lucrau nestingheriţi.

Inspectorul Marcel Tiucă, judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări şi luare de mită, a refuzat să lucreze ca informator pentru DIICOT. Poliţistul a fost chemat la Timişoara, unde i s-a solicitat să colaboreze cu organele de anchetă pentru destructurarea grupării conduse de Florian Halăs, dar acesta a refuzat. “Ne-a spus că se teme de Halăs. Noi am avut control asupra grupării Halăs până în aprilie 2010. În luna mai 2010, Tiucă m-a contactat pentru a-mi spune că a fost acostat de Halăs, dar nu ne-a ajutat cu nimic în anchetă. Tiucă s-a angajat să anunţe alte abordări din partea lui Halăs, însă nu am cunoştinţă să mai fi raportat astfel de întâmplări. După ce a fost trimis investigatorul sub acoperire, am aflat de la organele de anchetă că Tiucă s-a implicat în activitatea infracţională a grupării Halăs”, a declarat unul dintre ofiţerii DIICOT, audiat în calitate de martor.

Mai grav este însă că, potrivit altor martori veniţi în sala de judecată, Marcel Tiucă l-ar fi deconspirat pe investigatorul sub acoperire trimis să adune probe împotriva grupării Halăs. “De la Tiucă am aflat de prezenţa investigatorului sub acoperire trimis de DIICOT”, a precizat unul dintre martori.

Din cei cinci poliţişti de frontieră judecaţi în cauză, doar Tiucă şi Alin Munteanu nu recunosc că ar fi vinovaţi, în timp ce, ceilalţi trei, şi-au însuşit cele prezentate de procurorul DIICOT în rechizitoriu.