Cultivatorii de cannabis, trimişi în judecată

Fraţii Alin şi Cosmin Băgărea au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri după ce ofiţerii de la Crimă Organizată au găsit asupra lor nu mai puţin de 7 kilograme de cannabis provenit dintr-o cultură din apropierea oraşului Oraviţa.

Arestaţi preventiv la 22 octombrie, cei doi bărbaţi se află şi acum în arestul IPJ şi vor sta departe de lumea viselor cel puţin încă 40 de zile. Procurorii au finalizat destul de repede rechizitoriul, probele fiind mai mult decât elocvente, şi i-au trimis pe cei doi în faţa instanţei să răspundă pentru comiterea infracţiunilor de cultivare, distribuire şi consum de droguri de risc, fapte pedepsite cu până la 15 ani de închisoare. „Instanţa a menţinut starea de arest a inculpaţilor începând cu data de 15.12.2011 până la data de 23.01.2012, inclusiv, având termen de judecată fixat la data de 12.01.2012”, a declarat avocatul Ionuţ Chilom.

Ambii inculpaţi recunosc că sunt consumatori de droguri şi spun că nu aveau de când să vândă cele 7 kilograme de cannabis. Nici organele de cercetare penală nu au găsit probe concrete care să dovedească faptul că drogurile urmau să fie vândute, dar cantitatea foarte mare ridică semne de întrebare.