EXCLUSIV. Polițist local, cultivator de cannabis, dealer de droguri! „Iarbă” la rulotă, pe litoral!

rus politist traficant droguri

Un om al legii din Oțelu Roșu și consoarta acestuia au fost încătușați pentru trafic de droguri! În grădina lor a fost descoperită o plantație de cannabis!

Ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate din Craiova au descins pe Valea Bistrei, la Ovidiu Rus și Ionela Neluța Ion. Bărbatul de 45 de ani e polițist local în oraș, dar prezența mascaților la el acasă n-a surprins pe nimeni. „Era de notorietate că se ocupă cu astfel de lucruri. Se știa de multă vreme. Nu știu de ce a durat atât, pentru că în oraș se tot vorbea. Se vorbea că a fost astă vară cu rulota la mare, că acolo aveau droguri la vânzare pentru tineri și că DIICOT i-a prins pe unii în flagrant. Probabil că au luat urma rulotei și așa au ajuns la Oțelu Roșu.”, a spus un cetățean din Oțelu Roșu pentru Express de Banat. „Nu e nicio surpriză. Sunt o familie cu 7 copii, dar au Touareg, își fac ditamai casa, în condițiile în care Ionela nu știu să lucreze undeva. Se discuta și pe la școală, că una dintre fete ar fi adus spre vânzare droguri”, a spus altcineva.

Polițistul local Ovidiu Rus și Ionela Neluța Ion au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Dolj. La perchezițiile de la Oțelu Roșu, de la o grădină pe care cei doi o au pe Strada Nouă, au fost identificate trei culturi de canabis. Două out-door şi una in-door. Au fost numărate 72 de plante/fragmente de plante, au fost cântărite aproximativ 800 de grame canabis (o parte din acestea fiind ambalate în doze pentru consum, mai exact 70 de doze) și a fost găsită și o instalație pusă în funcțiune pentru a asigura o recoltă cât mai bogată. Dacă și în ce măsură s-a folosit de uniforma de om al legii pentru a-și plasa în liniște drogurile consumatorilor urmează să detalieze procurorul de caz de la DIICOT Craiova.

Trecut de partea cealaltă a legii, Ovidiu Rus își vede încheiată cariera de polițist local. „Noi am avut altfel de probleme cu el. A fost dat afară acum vreo jumătate de an, dar a câștigat în instanță împotriva noastră și am fost obligați să-l reprimim în Poliția Locală. Acum nu cred că mai e cazul.”, a spus pentru Express de Banat primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.

Foto: Facebook