EXCLUSIV. Politicieni, interlopi şi funcționari, în palierul de sprijin al lui Iosif Armaş, liderul grupului infracțional organizat care a ruinat Băile Herculane!

Cel mai răsunător dosar din Caraş-Severin a fost detonat zilele acestea de procurorii DIICOT, după ce DGA a sesizat din oficiu şi cercetat ca la carte cele mai condamnate fapte din judeţ: devalizarea SC Hercules SA!

Procurorii DIICOT au deschis un amplu dosar de cercetare penală împotriva mai multor oameni de afaceri din staţiunea Băile Herculane după ce au decis că este vorba despre constituirea unui grup infracţional organizat care ar fi activat pentru devalizarea staţiunii Băile Herculane şi a SC Hercules SA. În perioada martie 2008-2015, Iosif Armaș, considerat liderul grupului, Valeriu Verbințchi, Ilie Ciortan și Monica Angela Borza (Mihu) în mod coordonat au desfășurat activități ce au avut ca scop scoaterea principalelor active din patrimoniul SC Hercules SA unde SC Argirom deține pachetul majoritar de acțiuni, prin mijloace dolosive, pentru a evita executarea acestora de principalul creditor al SC Argirom (societate aflată în procedura de insolvenţă), respectiv statul român, şi pentru a le exploata în interes propriu.

Iosif Armaş, pentru a evita executarea acestora de principalul creditor al SC Argirom, respectiv statul român, şi pentru a le exploata în interes propriu, a transferat sume de bani (1.183.364 lei , 1.100.000 lei și 900.365,58 Euro), cunoscând originea ilicită a acestora, respectiv faptul că provin din încheierea unor contracte fictive și curgerea unor penalități exorbitante cu mult peste limita dobânzii legale, în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite a acestor bunuri. Toți cei menționați au desfășurat acte de inducere în eroare a creditorilor SC Argirom Internaţional SA şi a divulgat date nedestinate publicității în vederea asigurării securității grupării infracţionale.

Filip Răiescu, director al societăţii, era persoana de execuţie şi de încredere a lui Iosif Armaş. La fel și Gavril Adamescu. Lor li s-a adăugat, spun procurorii, pentru o scurtă, dar decisivă perioadă, Ilie Iova, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, care ar fi activat în grup doar câteva luni, după care a demisionat şi a fost ales viceprimar la Caransebeş. Tot pe palierul doi, execuţional, era şi Adrian Claudiu Fiat, directorul comercial al SC Hercules SA.

Pe palierul al treilea, de suport, este un alt om de afaceri, implicat şi în dosarul în care sunt cercetați primarul şi secretara staţiunii Băile Herculane, Valeriu Verbiţchi, care, „în scopul comiterii mai multor infracțiuni de delapidare, spălare de bani, înșelăciune, abuz în serviciu”, a aderat la grupul condus de Armaş. La fel ar fi procedat şi Mihail Cionca! Şi tot pe palierul de sprijin, spun procurorii, a activat Valentin Costea, chiar dacă acesta nu a sprijinit cu bani, ci cu influenţă! „În perioada 2008-2016 a sprijinit grupul infracțional organizat coordonat de Iosif Armaș, prin aceea că a racolat-o și a determinat-o pe Mariana Savu – juristă a ANRSPS UT 350 – să sprijine grupul infracțional”, rețin procurorii. Lichidatorul judiciar Monica Borza şi Victoriţa Oprea au aderat şi sprijinit şi ele activitatea infracţională a grupului, se reține în materialul de urmărire penală. Tot pe palierul de suport este încadrat Filip Răiescu, fiul directorului general, ca şi Stana Răiescu sau familia Anastasia şi Iancu Armaş, rude ale liderilor acestui grup.

Tot pe palierul suport, alături de Verbiţchi mai sunt plasați de către procurori Astrid Hrelescu, Anişoara Adamescu şi Icoana Pătruţ, dar şi reprezentanţi ai autorităţii Statului, cum este Pavel Muntean, care avea rolul de a sprijini gruparea în promovarea unor executări silite fictive, determinând astfel scoaterea unor bunuri cu titlu de drepturi salariale din patrimoniul societății. Ioan Mircea Golopența este și el cercetat de procurori, aceștia reținând că „faptele săvârşite, privite în concret, conduc la concluzia că pentru inculpaţi comiterea acestor infracţiuni constituie un mijloc «profesionist» de lucru şi de obţinere a unor mijloace de trai în mod facil şi cu siguranţa că represiunea statului va fi minimă”.

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Iosif Armaș, călcat de mascați pentru ruinarea Băilor Herculane! S-a terminat cu combinatul de la Oțelu Roșu?! (UPDATE 2)

Vicele Iova, adus la DIICOT în dosarul jafului de la Herculane! Bijuterii arhitectonice, vândute de Armaș prin fraude de proporții! (UPDATE)

[UPDATE] Vicepreședintele Consiliului Județean, Ilie Iova, inculpat în jaful de la Herculane și pus sub control judiciar! Procurorii rețin patru acte materiale!

VIDEO: Iosif Armaș, încătușat pentru ruinarea Băilor Herculane și tunul dat Rezervelor de Stat! S-au emis mandate de arestare (UPDATE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/