EXCLUSIV: Pistolarul din Dealul Crucii, achitat pentru focurile de armă trase !

Scandalurile violente din Dealul Crucii au trimis mai mulţi interlopi în puşcărie. Tânărul cu care s-au răfuit şi care a folosit pistolul pentru a scăpa teafăr a fost găsit nevinovat.

Scenele violente din cartierul reşiţean, în care s-au folosit bâte de baseball, bastoane, cătuşe, spray-uri iritant lacrimogene, dar şi pistoale cu bile de cauciuc, generate în principal de oamenii temutului Komnyes–Ocsi Şafar, au fost muşamalizate multă vreme de foşti şefi din Poliţie. Relaţiile dintre interlopi şi oamenii legii au ieşit la iveală abia după ce în Dealul Crucii s-a tras cu pistolul. Trimişi în judecată pentru infracţiuni cu violenţă, interolpii au fost condamnaţi definitiv. Ocsi Şafar a primit doi ani şi jumătate de închisoare, Istvan–Marian Şafar, doi ani de închisoare, iar Iosif–Daniel Şafar, trei ani închisoare. Minorul Şafar, Bogdan–Nicolae, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată pe durata termenului de încercare de trei ani, iar alţi doi apropiaţi ai lui Ocsi Şafar, Nicolae Manolache Clapa şi Viorel Rostaş, vor sta şi ei doi ani în penitenciar.

gif card de energie dacus 1000x100

Faţă de Giorgio Iorga, care a împuşcat mai mulţi interlopi cu pistolul cu bile de cauciuc pentru a se apăra în timp ca casa îi era devastată, instanţa a dispus disjungerea cauzei. Judecătoria Reşiţa a dispus achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de port, fără drept, a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate. Deşi era evident că a tras cu pistolul, Giorgio Iorga nu a dorit să fie judecat după procedura simplificată, deoarece a invocat legitima apărare. „Ulterior, în timpul desfăşurării procesului, a intervenit legea penală mai favorabilă şi era incidentă retroactivitatea legii penale de dezincriminare, care prevede că legea penală nu se aplică faptelor săvârşite sub legea veche dacă nu mai sunt prevăzute de legea nouă. În situaţia clientului meu, faptele pentru care el a fost trimis în judecată în legea veche nu mai sunt prevăzute de legea nouă. Practic, s-a modificat norma de incriminare”, a explicat avocata Loredana Sabo achitarea lui Giorgio Iorga.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/