Kempes a scăpat de puşcărie

Reşiţeanul Florin Buzăianu, alias Kempes, a găsit îngăduinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel că, nu se întoarce după gratii, acolo unde îl trimiseseră magistraţii cărăşeni şi cei de la Curtea de Apel Timişoara.

 

La propunerea bucureşteanului Robert Niculescu, împreună cu doi prieteni din Reşiţa, Marin Jenariu, alias Ureche, şi Sergiu Melniceanu, zis Beto, Kempes s-a apucat de clonat carduri. Cei patru au fost prinşi foarte repede, după ce apucaseră să scoată dintr-un bancomat aproximativ 2.000 de lei, şi trimişi în arest preventiv. Au petrecut acolo opt luni. Jenariu şi Melniceanu au scăpat cu pedepse cu suspendare, dar Kempes şi Niculescu au primit doi ani de închisoare la Tribunalul Caraş-Severin.

Curtea de Apel Timişoara a păstrat sentinţa instanţei de fond, astfel că, ambii au ajuns în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Au avut noroc, pentru că instanţa supremă le-a admis recursurile şi, rejudecând, a suspendat condiţionat executarea pedepsei de doi ani închisoare pe o durată de patru ani termen de încercare. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă.