Îşi recunoaşte fapta şi e dispus să plătească!

Doru Marius Daş, jandarmul timişorean care, beat fiind, a trecut cu maşina peste un tânăr de 20 de ani, îşi află peste numai două zile pedeapsa. Acesta le-a spus magistraţilor de la Judecătoria Oraviţa că nu vrea nicio probă în apărarea sa şi că recunoaşte faptele exact aşa cum au fost ele reţinute în rechizitoriu.

În vara anului trecut, Doru Marius Daş a petrecut într-un local din Oraviţa. La un moment dat, aflat într-o avansată stare de ebrietate, a urcat la volan şi a demarat în mare viteză, trecând peste un tânăr de 20 de ani. Apoi a fugit de la locul accidentului şi, ulterior, a pus totul în spatele iubitei sale, afirmând că aceasta ar fi condus. Mai grav este că unii martori afirmă că gestul său a fost intenţionat şi că nu poate fi vorba de accident. Procurorul de caz a mers şi el pe această ipoteză, cerând schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă în omor calificat. Procurorul ierarhic superior a considerat însă că nu este cazul, astfel că, Doru Marius Daş poate scăpa cu o pedeapsă mult mai blândă. Acesta şi-a uşurat şi el soarta alegând să beneficieze de prevederile art.320 indice 1 din Codul penal, care prevede reducerea pedepsei cu o treime în cazul recunoaşterii faptei în totalitate, aşa cum au prezentat-o procurorii în rechizitoriu.
Familia victimei îi cere inculpatului, cu titlu de daune materiale, aproximativ 35.000 de lei şi 2.500 de euro, şi câte 30.000 de euro pentru fiecare dintre cele cinci părţi civile, reprezentând daune morale. Daş a fost de acord cu plata sumelor respective şi speră la o condamnare cu suspendare.

“Consitutirea de parte civilă formulată în prezenta cauză, respectiv prejudiciul material şi moral, reprezintă consecinţa nemijlocită a faptei inculpatului ce a determinat decesul victimei. Nici daunele, nici faptul că a recunoscut fapta nu pot compensa trauma familiei care şi-a pierdut copilul şi fratele la numai 20 de ani”, Loredana Sabo, avocata familiei victimei