EXCLUSIV. Iosif Secășan, în dosarul de corupție al primarului Stepanescu! S-a folosit de fostul senator ca să scape de pușcărie!

Mihai Stepanescu și avocații acestuia au făcut orice numai să obțină o pedeapsă neprivativă de libertate pentru faptele de corupție săvârșite în calitate de primar al Reșiței! În acest scop s-au folosit de numele fostului senator Iosif Secășan, condamnat, în 2015, pentru complicitate la infracţiunile de dare şi luare de mită, la închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Practic, Mihai Stepanescu a sperat să scape de puşcărie pe spatele lui Secăşan. La dosarul de instanţă al ex-primarului Mihai Stepanescu, acesta a depus, prin avocatul său, Viorel Paşca, două articole de presă în care era prezentată condamnarea cu suspendare a lui Iosif Secăşan, cercetat şi el de DNA tot într-un dosar de corupție.

Se pare însă că judecătorii n-au fost amatori de conspecte de presă şi, atât Tribunalul Caraş-Severin, cât şi Curtea de Apel Timişoara, au considerat că fostul edil trebuie să ispăşească trei ani de puşcărie, fără a-i fi suspendată pedeapsa. Mai mult decât atât, între faptele comise de Stepanescu și Secășan sunt diferențe importante. Primul a pretins și primit bani pentru sine, punând în pericol siguranța participanților la trafic, a păgubit bugetul local și a luat mită în avans pentru lucrări ce urmau a fi atribuite în mod fraudulos. În timp ce, Secășan a intervenit pentru un pădurar care vroia să iasă la pensie, dar fără să bage vreun leu în buzunar.

leader board 728 x 90 px

În disperare de cauză, la dosar au mai fost puse şi articole de presă cu privire la pedeapsa, tot cu suspendare, primită de către Marius Mocanu, fost primar la Văliug, cercetat şi el şi condamnat tot pentru luare de mită. La insistenţa procurorilor anticorupţie, judecătorii au văzut în infracţiunea săvârșită de Mihai Stepanescu un concurs de infracţiuni. O dată pentru că a pretins şi primit cei 10 la sută din valoarea contractului omului de afaceri Stelian Tăune, apoi prin faptul că, ulterior, a cerut să-i fie pavată curtea interioară a casei sale din Timişoara. Tot cu promisiunea că-l va favoriza pe denunţător în obţinerea de contracte cu Primăria Reşiţa, amăgindu-l cu studiile de fezabilitate ce priveau amenajarea mai multor parcări din municipiu, parcări pe care i-ar fi promis lui Tăune că vor fi pavate printr-un contract cu firma de pavaje pe care o reprezenta.

Practic, dosarul de apel al lui Mihai Stepanescu de la Curtea de Apel Timişoara este „blindat” de articole din presa locală şi naţională în care sunt expuse cazuri de primari ori funcţionari publici condamnaţi pentru luare de mită la pedeapse cu suspendare, însă cei doi judecători nu s-au lăsat impresionaţi şi astfel fostul primar al Reșiței a ajuns să fie încarcerat la Penitenciarul din Timişoara, unde are de executat o pedeapsă de trei ani de închisoare.