EXCLUSIV: Interlopul Ciulan a ajuns iar în arest!

Gheorghe Marius Preda, Ciulan, aşa cum e cunoscut el în lumea interlopă orăviţeană, a fost arestat preventiv după a patra încercare a procurorului pe care intenţiona să-l intimideze prin acte de mare violenţă.

Condamnat de Tribunalul Caraş-Severin la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şase ani pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic cu migranţi, Ciulan nu s-a potolit şi a continuat să fie implicat în infracţiuni cu violenţă. Propus Judecătoriei Oraviţa şi Tribunalului Caraş-Severin pentru a fi arestat preventiv deoarece în perioada 26 august – 6 septembrie, împreună cu alţi interlopi din oraş, ar fi săvârşit ,,mai multe infracţiuni de violenţă care au pus în pericol atât ordinea şi liniştea publică de pe raza oraşului Oraviţa, dar şi integritatea corporală, libertatea şi bunurile cetăţenilor acestei localităţi”, Ciulan a scăpat iniţial.

Ministerul Public a formulat însă o altă propunere de arestare preventivă pe numele său. Judecătoria Oraviţa a considerat şi de această dată că nu se impune luarea unei măsuri privative de libertate. Lucrurile s-au schimbat la Tribunalul Caraş-Severin, în ciuda faptului că avocatul interlopului a invocat excepţia nulităţii absolute privitoare la referatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa. Instanţa a admis recursul formulat de Ministerul Public împotriva încheierii din data de 10 octombrie pronunţate de Judecătoria Oraviţa, pe care a casat-o în totalitate, şi rejudecând a dispus înlocuirea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 zile.