Interlopii de astăzi din Caraș-Severin nu mai sunt golanii de ieri, care dădeau cu pumnul și le cereau taxe de protecție afaceriștilor pentru a nu le crea probleme. Acum sunt „oameni de afaceri”, fac drumuri, exploatează păduri, se distrează cu magistrați și șefi de poliție sau au ajuns pe funcții înalte în partide politice și instituții ale statului!
Politicienii îi folosesc pentru a sifona banii publici şi pentru a pune presiune pe oponenţi, afaceriştii îi învață cum să fure împreună statul făcându-i patroni de firme fantomă, iar judecătorii i-au transformat în curierii care să le adune şpăgile. Aproape că nu există dosar instrumentat de DIICOT, DNA sau Parchetul General împotriva politicienilor corupţi sau a afaceriştilor evazionişti din Caraș-Severin în care să nu apară numele măcar al unui interlop.
Fie că vorbim de Marius Cârpean, de Ion Bejeriţă, Ghiță Albu sau deja celebra firmă Camand, cu toţii se foloseau și erau în relații directe cu lumea interlopă. Nici lichidatorului Ion Tudor interlopii nu-i erau străini, iar judecătorul Nicușor Maldea, spun gurile rele, făcea grătare cu unii dintre ei chiar în curtea casei sale. Bogdan Bujor, Alin Hoţa şi chiar Dan Mândriloiu apar ca administratori ai mai multor firme, folosite de diverşi oameni de afaceri milionari pentru a primi facturi fictive, cu care să fenteze Fiscul şi să-şi scadă contribuţiile către bugetul de stat. Constantin Adrian Dunăreanu, celebrul „Creţu”, a mers personal, împreună cu bunul său prieten, un alt personaj celebru, acasă la judecătorul Maldea pentru a-i duce plicul cu bani din partea lichidatorului Tudor, ocazie cu care magistratul l-a „urecheat” că în plic erau mai puţini bani decât se înţelesese cu omul care a vândut pe nimic patrimoniul Reșiței!
Andreaş Isac, un aşa-zis om de afaceri cu firmă de construcţii, care ar fi dat o „ţeapă” de milioane la Spitalul din Oraviţa, este și el anchetat de DIICOT pentru aderarea la un grup infracţional organizat ce se ocupa cu trafic de persoane. Totodată, același Isac apare în dosarele de evaziune ale mai multor afaceriști abonați la banul public din Caraş-Severin, care îl foloseau pentru a primi facturi fictive pentru firmele lor.
Cândva cu pistolul la cap, Marius Cîrpean, cercetat pentru împrumuturi luate pe numele angajaţilor de la BCR Bocşa, apare acum în mai multe dosare de evaziune, legate de afacerile Camand sau firmele lui Albu sau Axente Obrejan. Georgian Mocioalcă este un alt individ cu reputație nu tocmai bună ce apare în dosarele de evaziune din Caraş-Severin, după ce a împărțit mai multe facturi fictive firmelor greilor de la Caransebeș.
Express de Banat vă va prezenta implicarea fiecăruia dintre aceştia, dar și a altor membri ai lumii interlope, în dosarele politicienilor şi afaceriştilor evazionişti din Caraș-Severin, dar va dezvălui și cum erau folosiţi de către judecătorul Nicuşor Maldea pentru a-şi lua șpăgile!