EXCLUSIV. CSM Reșița, în Liga a II-a de fotbal!

Consilierii locali reșițeni și-au dat  în urmă cu doar câteva minute acordul de principiu privind asocierea municipalității cu clubul de fotbal Luceafărul Oradea, controlat de omul de afaceri Nicu Sarcină, astfel că e tot mai sigur faptul că în Valea Domanului se vor juca din nou meciuri din al doilea eșalon al țării!

Într-o Ligă a II-a parcă mai interesantă decât prima, datorită faptului că aici se regăsesc multe din echipele de tradiție ale fotbalului românesc, cum ar fi U Cluj, UTA Arad, Farul Constanța, FC Argeș Pitești, Petrolul Ploiești sau Poli Timișoara, are toate șansele să se afle din viitoarea ediție de campionat și CSM Reșița. Aleșii locali au votat aproape în unanimitate, cu abținerea lui Ion Pîrvănescu, ca Municipiul Reșița, prin Asociația Reșița Europeană, să se asocieze cu clubul Luceafărul Oradea, controlat de omul de afaceri Nicu Sarcină, cel care finanțează și nou-promovata ACS Șirineasa, echipă cu care rosso-nerii n-au reușit să țină ritmul.

Această asociere presupune mutarea Luceafărului în Valea Domanului și transformarea ei în CSM Reșița. Finanțarea echipei va fi asigurată de omul de afaceri, în timp ce Consiliul Local Reșița se va ocupa de întreținerea bazei sportive și de echipele de juniori. Obiectivele despre care s-a discutat sunt mai mult decât îndrăznețe. În scurt timp, pe „Mircea Chivu” ar putea ajunge o instalație de nocturnă, iar lui Daniel Oprița, pentru că e foarte probabil ca acesta să rămână pe banca tehnică a rosso-nerilor, i se va asigura un lot de jucători valoros, cu care să poată ataca promovarea în prima ligă. Nicu Sarcină a fost în mai multe rânduri la Reșița, s-a întâlnit cu autoritățile locale, a dat mâna și cu Daniel Oprița după schimbul mai dur de replici din iarnă și s-a arătat foarte încântat de baza sportivă și de condițiile pe care le poate oferi capitala Banatului Montan.

Odată cu acordul consilierilor locali, lucrurile par deja rezolvate. Mai rămân de pus la punct doar chestiuni legate de contract, statut, modificarea numelui și preluarea însemnelor roș-negre, precum și de înscrierea în viitoarea ediție de campionat. Asocierea cu un privat este, practic, singura variantă pentru ca Reșița fotbalistică să revină cât mai repede și cât mai ieftin în elită. Iar de acest lucru par să se fi convins și aleșii orașului, indiferent de culoarea lor politică, astfel că, în sfârșit, la oficiala din Valea Domanului am putea vedea din toamnă încolo pesediști și peneliști susținând împreună echipa și nu ceea ce s-a întâmplat în ultimul deceniu, când echipa a fost ba a PSD-ului, ba a PNL-ului.