EXCLUSIV. Chiaburul Stepanescu a vorbit despre șpagă și avere! A recunoscut luxul în care trăiește!

Fostul primar al Reșiței a vorbit în fața instanței care îl ține din noiembrie 2015 în spatele gratiilor despre activitatea sa infracțională desfășurată în calitate de edil-șef, dar le-a explicat judecătorilor de drepturi și libertăți și cum și-a construit vila, cum a mobilat-o și de unde a avut bani pentru toate acestea.

Stepanescu susține în continuare că nu i-a pretins vreodată procente sau sume de bani „instigatorului” Stelian Tăune, devenit ulterior denunţător, dar le-a acceptat, lucru pe care îl regretă. A mai afirmat în sala de judecată că în ultimii doi ani a fost supus insistenţelor, firma lui Tăune efectuând lucrări în tot judeţul Caraş-Severin şi în Timiş, lucrări care au fost apreciate. În ceea ce priveşte contractele de achiziţii publice, Stepanescu a arătat că în anumite situaţii legea acordă posibilitatea organizării de licitaţii, iar în cazurile în care baremurile se situează sub 30.000 de euro sau sub 100.000 de euro, există posibilitatea de a se efectua încredinţări directe sau alte proceduri. Practic, totul s-ar fi derulat perfect legal la Primăria Reșița. Nu întâmplător, niciodată în astfel de cazuri nu s-a înregistrat vreo contestaţie justificată. Cel puțin așa a spus Stepanescu.

Fostul primar a mai spus că Tăune, pe care îl consideră instigator, a devenit ulterior colaborator al DNA-ului și a încercat să-i pună la dispoziţie arhitecţi în cazul în care ar avea nevoie pentru pavarea curţii locuinţei sale şi că a avut posibilitatea de a procura materialele în urmă cu câţiva ani, nu în urmă cu doar câteva luni.  Referitor la banii din care și-a ridicat vila de lux, Stepanescu a explicat că veniturile sale proveneau atât din salariu, cât şi din alte surse legale, că provine dintr-o familie bogată, considerată de chiaburi în perioada comunistă, familie care nu a înstrăinat terenuri şi care este proprietara unui număr mare de oi. Mai mult, nu ar fi efectuat până în prezent partajul cu fratele său, iar de-a lungul timpului a primit ajutor şi de la socri, din munca depusă de aceştia. Totodată, Stepanescu a precizat că a vândut o casă şi un teren situat în Timişoara şi a confirmat susţinerea Parchetului în sensul că mobila din locuinţa familiei sale este luxoasă. În final, precizează că a fost cooperant cu organele de urmărire penală şi reiterează susţinerea că îi pare rău pentru faptele comise.

 

foto: pressalert.ro