Brancardierul şpăgar a fost condamnat!

Adrian Gaiţă a cerut 700 de euro mită să intervină pe lângă Dumitru Secăşan pentru angajarea unei persoane ca brancardier la Spitalul Judeţean din Reşiţa. A fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă.

Angajatul Spitalului Judeţean a băgat în buzunar 380 de euro din cei 700 pretinşi înainte să fie dat pe mâna ofiţerilor de la Serviciul Anticorupţie Caraş-Severin. Prins în flagrant, tânărul de 25 de ani a recunoscut faptul că totul a fost o invenţie de-a sa pentru a face rost de bani, că directorul Dumitru Secăşan nu a avut niciun amesctec şi că întreaga sumă ar fi păstrat-o pentru sine. A povestit inclusiv modul în care a falsificat un contract de muncă pe numele denunţătorului, astfel încât să-i creeze acestuia impresia că angajarea i-a fost rezolvată. ,,Adrian Gaiţă şi-a xerocopiat contractul său de muncă, a inserat pe acesta datele de stare civilă ale denunţătorului pentru a crea un contract individual de muncă aparent real”, au reţinut procurorii.

Ajuns în instanţă sub acuzaţia de trafic de influenţă, Adrian Gaiţă a recunoscut totul, beneficiind astfel de reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. ,,Instanţa l-a condamnat pe inculpatul Gaiţă la o pedeapsă de doi ani închisoare. În baza dispoziţiilor art.86/1 Cod penal, a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de trei ani”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.  Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Timişoara.