EXCLUSIV. Bozovici, stațiune turistică de interes local!

Deja celebra cascadă Bigăr introduce comuna Bozovici în rândul localităților devenite stațiuni turistice de interes local. Primarul Adrian Stoicu intenționează să înceapă demersurile legale pentru ca Guvernul să declare Bozoviciul stațiune turistică de interes local!

Zona întreagă este una turistică, plecând de la morile de apă de la Eftimie Murgu, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, Cascada Bigăr și Valea Minișului, iar Primăria Bozovici a făcut demersuri importante ca toate aceste obiective turistice să fie amenajate și puse în valoare.

Recent, la întâlnirea cu vicepremierul Shhaideh, primarul comunei Turnu Ruieni i-a cerut să-l ajute în demersul său ca Muntele Mic să fie declarat stațiune turistică! Acest statut se acordă de către Guvern după depunerea unei ample documentații. Recent, Primăria Baia de Fier din județul Gorj a reușit să obțină declararea stațiunii Rânca – stațiune turistică.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Declararea ca stațiune ar permite Primăriei să acceseze fonduri europene pe POR și pe turism. În prezent sunt atestate ca staţiuni turistice de interes naţional 43 de localităţi, iar alte 57 sunt de interes local.

banner 970 x 250