EXCLUSIV A violat-o deoarece ştia că “pică uşor”

Valeriu Laurenţiu Grecu a fost trimis în judecată pentru că ar fi violat-o şi sechestrat-o pe Roxana Sorina Bădescu, o tânără ce i-a fost prezentată de Dragoş Cătălin Rusu, fostul iubit al acesteia, drept o fată care “pică uşor”. 

Potrivit celor reţinute de procuror în rechizitoriu, Roxana Sorina Bădescu a ajuns într-un apartament împreună cu cei doi bărbaţi. La un moment dat, Rusu, fostul ei prieten, a plecat. Grecu a profitat de acest lucru şi a obligat-o pe tânără să întreţină raporturi sexuale cu el. Mai mult decât atât, nu ar fi lăsat-o să plece după ce s-a consumat actul sexual. Grecu a fost încătuşat şi trimis în arest preventiv, în timp ce Rusu are doar calitatea de martor în dosarul care se află pe rolul Judecătoriei Reşiţa. “Stă în arest de aproape şapte luni. Chiar dacă este judecat pentru infracţiunea de viol, eu consider că starea de libertate este o stare de normalitate. Ni s-a admis cererea de liberare sub control judiciar de către Judecătoria Reşiţa, dar Parchetul a declarat recurs şi a fost admis de către Tribunalul Caraş-Severin. Liberarea sub control judiciar este, practic, suspendarea unui mandat de arestare preventivă, o suspendare provizorie a acestui mandat deoarece, dacă nu va respecta cele dispuse de instanţa de judecată, cu siguranţă se va întoarce în arest”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul inculpatului.

Magistraţii se opun eliberării lui Grecu deoarece faptele de care este acuzat acesta se înmulţesc. “Dosarul stagnează nu din vina noastră, ci a părţii vătămate. Acum, Parchetul a cerut extinderea urmăririi penale şi pentru infracţiunea de lipsire de libertate. În oninia mea nu poate fi vorba de asemenea infracţiune. Fapta a avut loc în primăvara acestui an, într-un bloc din Reşiţa, în sensul că el a ieşit la un suc cu fata şi cu încă un învinuit din dosar, Rusu, împotriva căruia nu s-a luat nici măcar o măsură. Nu e normal ca unul să stea în arest şi faţă de celelălalt să nu se ia nicio soluţie de şapte luni”, mai spune Bolosin.

Cel puţin până la următorul termen de judecată, stabilit pentru data de 15 decembrie, Valeriu Laurenţiu Grecu rămâne în Penitenciarul Timişoara.