Tâlharul de 17 ani a ajuns pe mâna Poliţiei

Un minor din Reşiţa care îşi făcuse un obicei din a tâlhări fete în plină stradă a fost reţinut pentru 19 zile. Acesta opera mai ales după lăsarea întunericului în zona supermarketului de pe Bulevardul Muncii şi îşi alegea victimele din rândul tinerelor singure, pe care le ataca şi ameninţa în încercarea de a le fura banii sau bijuteriile.

După ce timp de luni de zile a semănat panică printre reşiţence, minorul în vârsta de 17 ani a ajuns în arestul poliţiei. Cea care l-a reclamat pe tâlhar a fost o tânără de 25 de ani care a fost atacată în urmă cu trei zile. „În seara zilei de 29 noiembrie aceasta s-a prezentat la Poliţia Municipiului Reşiţa pentru a sesiza că în timp ce se deplasa spre domiciliu, pe bulevardul Muncii, a fost acostată de un tânăr necunoscut care i-a sustras lănţişorul de la gât, a îmbrâncit-o, după care a fugit”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Câteva ore mai târziu, minorul a fost identificat şi reţinut de poliţişti. Cercetările au scos însă la iveală că tâlharul nu ar fi la prima tentativă. Cu numai o zi înainte acesta a acostat o altă fată în scara blocului şi i-a cerut toţi banii. „La strigătele fetei tânărul a fugit fără a o agresa şi fără a-i sustrage bani sau alte bunuri”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

Acelaşi tânăr mai este suspectat de comiterea a încă trei fapte similare, în lunile mai şi septembrie 2011. Atunci, unei femei i-a fost sustras lănţişorul de la gât, iar altor două bani, în valoare de 45 de lei. „Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în urma prezentării acestuia în faţa instanţei de judecată pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 19 zile (fiindcă este minor), fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.