“Serviciile Secrete Dan Muşa” au râs de poliţişti

Procesul în care mai mulţi poliţişti de frontieră cărăşeni sunt judecaţi pentru fapte de corupţie şi pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări scoate la iveală lucruri de-a dreptul incredibile.

În timpul audierii martorilor din dosarul în care sunt inculpaţi poliţiştii Marcel Tiucă, Alin Munteanu, Sorin Brebu, Nicolae Ciublea şi Alexandru Creţa s-a întărit şi mai mult ideea că frontiera cu Serbia este locul în care oamenii legii lucrează cot la cot cu infractorii. Nici măcar atunci când vreun poliţist întinde o capcană contrabandiştilor de ţigări nu se poate întâmpla nimic, deoarece se găseşte tot timpul cineva care să deconspire totul. Cel puţin aşa rezultă din declaraţiile unuia dintre martori, chemat de Marcel Tiucă în sala de judecată în apărarea sa.

Martorul a povestit despre un sistem de averizare prin apel pe telefonul mobil, pe care poliţiştii l-au instalat într-o zonă prin care treceau ilegal frontiera, cu regularitate, traficanţii de tutun. Doar şase persoane ştiau despre montarea dispozitivului care ar fi trebui să dea alarma atunci când cineva păşea în zona respectivă, dar cel puţin una a divulgat date despre capcana întinsă contrabandiştilor. Aşa se explică faptul că dispozitivul respectiv a fost furat. Mai mult decât atât, pe telefonul mobil pe care ar fi trebuit să fie avertizat de prezenţa contrabandiştilor, Marcel Tiucă a recepţionat un SMS-surpriză: “Am fost mai şmecher decât tine. Serviciile Secrete Dan Muşa”.

Dan Muşa este primarul din Vărădia şi, coincidenţă sau nu, exact în locul din care dispăruse dispozitivul montat de poliţişti, fratele său, Paul, a fost surprins în vara anului trecut cu tractorul ticsit de ţigări. A reuşit să fugă, chiar dacă oamenii legii au tras mai multe focuri de armă.