Excelența Sa Jose Miguel Viñals Ariño: Viziunea primarului Torma e foarte corectă!

Uitat de toată lumea într-un moment deosebit de greu pentru orașul de la Dunăre, Adrian Torma caută sprijin la consulii și ambasadorii Spaniei și Germaniei!

Primarul Adrian Torma a avut onoarea, recent, să îl primească în biroul său pe Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara, Excelența Sa Jose Miguel Viñals Ariño. „Vizita a avut ca scop dorința noastră de promovare și de a aduce în atenția investitorilor din Spania orașul Moldova Nouă și Clisura Dunării, spune edilul-șef. Discuțiile purtate cu Excelența Sa au avut ca punct comun oportunitățile în dezvoltarea turismului în zonă, a facilităților existente legate de activitatea portuară și a continuității activității în industria de automotive care are deja un istoric în zona noastră”.

După ore bune de discuții în sediul Primăriei, oaspetele de seamă a fost invitat să cunoască orașul și frumusețile din preajma acestuia pentru că Excelența Sa a condus ani la rând comunitatea oamenilor de afaceri din zona Barcelona și, de ce nu, poate va direcționa vreun investitor înspre Moldova Nouă. „Cu siguranță, dacă vom înțelege nevoile investitorilor, Moldova Nouă va putea deveni un oraș prosper și european”, s-a arătat optimist primarul Torma.

Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara a vorbit despre Moldova Nouă ca despre un bun exemplu al oraşelor românești cu un important trecut industrial. „Primarul oraşului, domnul Adi Torma, m-a invitat să cunosc acest oraș şi proiectul său pentru zonă. Punctul său de vedere pentru o diversificare și modernizare a economiei bazate pe industrie, agricultură și turism este, în opinia mea, foarte corect. După o lungă întâlnire în biroul său am vizitat locaţiile industriale şi zonele unde turismul ar putea fi mai bine dezvoltat. Chiar şi cu natura încă adormită, zona este extrem de frumoasă şi este uşor să-ţi imaginezi potenţialul. Foarte atractivă este insula Ostrov, o rezervație naţională, aproape neatinsă, pe care am înconjurat-o”, a spus Excelența Sa Jose Miguel Viñals Ariño după vizita la Moldova Nouă.