Examenul Național în Caraș-Severin! Prima probă: zeci de absenți

mbmr 1000x100

Prima zi de examene! Elevii cărășeni care au ieșit de pe băncile școlii și se pregătesc de intrarea la liceu au susținut prima probă a Examenului Național. Peste 60 au lipsit la prima probă.

Marți a fost o zi cu emoții pentru cei 1463 de elevi din Caraș-Severin care s-au înscris la Examenul Național. Prezenți la prima probă, cea le limba română, au fost 1399. Așadar, 64 au absentat. Din fericire, nu a existat niciun elev eliminat. Elevii mai au de trecut prin proba de matematică de joi, după care vor trebui să stea cu sufletul la gură până când se vor publica rezultatele în 29 iunie. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul 16.00-19.00, dar și în 30 iunie în intervalul 8.00-12.00. Elevii vor putea depune contestații prin mijloace electronice printr-un formular tip, dar trebuie să știe că nota finală va putea fi mai mică sau mai mare. Rezultatele finale pentru cei care contestă notele vor fi publicate în 4 iulie.

Muzeul TM

Există și o sesiune separată pentru elevii care nu au putut participa la examene din cauză că au fost în izolare sau carantinare din cauza virusului SARS-CoV-2. Sesiunea specială va fi programată în intervalul 5-12 iulie și va avea ca perioadă de înscriere zilele dintre 28 iunie și 2 iulie. Cei care au participat la una sau mai multe probe de examen dar nu l-au putut finaliza nu trebuie să se îngrijoreze: probele terminate li se recunosc.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/