Exact ca în Parlamentul European! Liberalii „inventează” grupul parlamentarilor de Caraș-Severin!

Liberalii și-au depus astăzi candidaturile la Biroul Electoral Județean pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, listele pentru Senat și Camera Deputaților fiind exact cele anunțate la cel mai recent Birou Permanent Județean și validate ulterior la București.

Candidații aflați pe pozițiile eligibile de pe cele două liste, dar și figurile marcante ale PNL Caraș-Severin, și-au manifestat la ieșirea din BEJ optimismul cu privire la numărul de mandate pe care liberalii îl vor obține. „La Senat, deschide lista președintele nostru, domnul Marcel Vela. Tot la Senat îi avem pe domnul Marius Isac și pe doamna Codruța Hamat. La Cameră eu deschid lista, așa cum am fost mandatată de colegii din BPJ. Pe locul doi e viceprimarul Reșiței, domnul Adrian Dacica, apoi îl avem pe listă pe domnul avocat Cristian Gâfu, secretarul nostru. Criteriile în funcție de care am ales această listă de candidați au fost în primul rând legate de profesionalism și competență, sunt criterii pe care și la nivel național PNL le-a respectat alături de acele criterii de integritate. Toți candidații PNL și-au asumat pe proprie răspundere că întrunesc aceste criterii stricte pe care partidul nostru le-a stabilit”, a declarat deputatul Valeria Schelean.

Liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a vorbit astăzi despre orgoliile și patimile politice care ar trebui uitate după 11 decembrie și despre formarea unui grup al parlamentarilor cărășeni, astfel încât județul să aibă în sfârșit de câștigat. „Am dorit să depunem listele într-o zi de sărbătoare pentru că venim în fața alegătorilor din Caraș-Severin cu candidați ce se prezintă în aceste alegeri cu o oferă electorală pozitivă. Dincolo de activitatea strict parlamentară, de activitatea de a gândi, de a produce, de a participa la votarea, propunerea unor legi, în perioada aceasta dorim ca parlamentarii liberali să poată avea o activitate complementară, aceea de a reprezenta județul Caraș-Severin în tot ceea ce se întâmplă în partea executivă, în sensul de a fi ambasadorii alegătorilor în tot ceea ce înseamnă proiecte de dezvoltare a județului Caraș-Severin. Eu, personal, pentru că sunt în politică din 1990 și am prins în 24 de ani de alegeri cam șase generații de parlamentari, aș dori, dacă voi avea privilegiul și onoarea de a face parte din Parlamentul României, să fac front comun cu colegii parlamentari din Caraș-Severin, indiferent de culoarea politică. În Parlamentul European există grupuri politice, dar atunci când se discută problemele României, există grupuri naționale. Așa îmi doresc ca în acest mandat de parlamentar să facem un grup județean, care să susțină județul Caraș-Severin. Cred că a sosit timpul pentru a susține cu înțelepciune, cu încredere, cu deschidere, indiferent de culoarea politică, toate problemele județului Caraș-Severin, lăsând la o parte orgoliile, patimile și tot ceea ce ține de un război care durează timp de patru ani. Polemicile electorale pot avea loc în campania electorală, după 11 decembrie cred că trebuie să ne dăm toți mâna, să lucrăm pentru cetățenii din Caraș-Severin”, a spus Marcel Vela.