Evenimente culturale cu specific bănățean, pregătite de Consiliului Județean Timiș

1000x100 (5)

Centrul de Cultură și Artă al Consiliului Județean Timiș propune, în această săptămână, două evenimente organizate prin Școala de Artă, care vor avea loc în Curtea Franciscană a instituției. Miercuri și joi sunteți așteptați la spectacole variate, din toate domeniile culturale, susținute de tineri timișoreni.

Miercuri, 8 iulie, de la ora 17.00, are loc expoziția „Apoteoza frumuseții veșnice”, unde puteți vedea vernisajul cursanților de la clasele de pictură, artă decorativă, pictură pentru copii și grafică, sculptură, meșteșugari, design vestimentar și cine-foto. Atmosfera va fi întreținută de cursanții de la clasele de canto muzică ușoară, vioară și pian.

Joi, 9 iulie, tot de la ora 17.00, are loc un concert muzical specific tradițional bănățean al absolvenților claselor de canto muzică populară, acordeon și instrumente de suflat, intitulat „Cântecul pe toți ne-adună”. La acest eveniment vor participa cu o piesă folclorică și câștigătorii concursului online „Cânt cu drag la tot Banatul”. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Școlii de Artă.

Programul evenimentelor

IMPORTANT! Date fiind reglementările naționale, instituția a specificat că la intrarea în instituție le va fi măsurată temperatura tuturor participanților, iar purtarea măștilor este obligatorie în spațiul amenajat încât să se păstreze distanța de 2 metri între scaune. Intrarea la cele două evenimentele culturale susținute de Consiliul Județean Timiș este liberă.