Eveniment de neratat! Cerul, „îmbrăcat” în Luminile Nordului și Sudului, la Timișoara

Experiență inedită pentru timișoreni! Timp de trei zile vor putea admira Aurora Boreală și Aurora Australă, fenomene spectaculoase care apar în regiunile din proximitatea zonelor polare.

Evenimentul va avea loc în Piața Unirii, iar fenomenul optic va fi realizat cu ajutorul unei instalații speciale, formată din lasere, proiectoare, mașini de fum și sonorizare ambientală și va fi realizat de artistul elvețian Dan Archer.

,,BEGA! 2020 va recrea Luminile Nordului (Aurora Boreală) și Luminile Sudului (Aurora Australă) pe cerul orașului. Desfășurat pe o suprafață extinsă, în Piața Unirii din Timișoara, publicul poate participa fără a fi limitat la o zonă specifică de participare. În toate lucrările sale, designerul proiectului BOREALIS, Dan Acher utilizează orașul ca pe un loc de joacă pentru a crea sentimentul de apartenență și comunitate, fiind aliniat la aceleași valori care au dus la crearea programului BEGA!”, transmit organizatorii evenimentului.

Evenimentul poartă semnătura Centrului Cultural PLAI și este parte din programele culturale TM2021. Spectacolul de lumini va începe de la ora 20.00, în 1, 2 și 3 octombrie, în cea mai mare piață a orașului de pe Bega. Evenimentul se desfășoară prin programul BEGA!2020, iar conceptul pune în prim-plan asocierea Timișoarei cu orașul luminii.