Evaziune fiscală la Moșnița Nouă, acoperită cu facturi false cumpărate din Piața Mehala!

Patronul firmei A. T., Stan Iscrulescu, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, pentru 323 acte materiale! Pentru complicitate răspunde în fața legii lui Ioan Horia Grigoriță, care a procurat mai multe facturi fiscale falsificate.

Procurorul de caz a reținut că, în perioada ianuarie 2011 – decembrie 2013, în calitate de asociat unic și administrator legal al unei firme e activează cu precădere în domeniul serviciilor de prevenire și stingere a incendiilor, Iscrulescu ar fi evidențiat în actele contabile ale societății, în scop evazionist, cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale. Mai exact,  achiziții de bunuri și accesorii de tip PSI, în baza a 323 facturi fiscale și chitanțe.

În activitatea infracțională desfășurată, Iscrulescu ar fi fost sprijinit de Ioan Horia Grigoriță. Acesta ar fi procurat din Piața Mehala din Timișoara, de la persoane neidentificate, facturi fiscale și chitanțele de plată pe care le-ar fi completat conform indicațiilor primite, în ciornă, de la inculpatul patronul SC Aninoasa Tim. Iscrulescu ar fi justificat astfel operațiuni care nu au existat în realitate și în urma cărora bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 623.392 de lei, informează Violeta Filip, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.