Parcul, colonada din lemn, faptul că Buziaș este singura stațiune balneoclimaterică de interes național din vestul țării cu profil terapeutic cardiovascular – toate acestea fac din micul oraș pitoresc din județul Timiș să poată fi una dintre opțiunile demne de luat în calcul pentru o mini-excursie în pandemie.
Stațiunea Buziaș, grav lovită de lipsa turiștilor în ultimul an, se redeschide din luna aprilie, în condiții de maximă siguranță. Aici, în procedurile de tratament se folosesc apa minerală carbogazoasă (cura externă, sub formă de băi cu apă minerală încălzită și în cura internă – de la buvetele din parc), mofetele și aeroionizarea. Cazarea la hotel și masa va costa 130 lei/noapte, iar rezervările făcute până la sfârșitul lunii martie includ și un bonus.
„Ultimul an a însemnat o scădere dramatică a turiștilor care au venit la tratament în Buziaș, pe de o parte, din cauza numărului mic de bilete de tratament, prezența celor care vin prin Casa Națională de Pensii a fost redus și pentru că nu au fost niciun fel de manifestări culturale, celebrele festivaluri care se țin la Buziaș și care aduceau un număr mare de turiști. A scăzut sub 20% a fost gradul de ocupare la nivel hotelier, de la 60% la 20%, iar la nivel de turiști a fost scădere de 80%. A fost un an dramatic din punct de vedere al turismului și agenții economici au avut de suferit cu toții. Am încercat să compensăm atât prin măsurile care s-au dat la nivel guvernamental, cât și la nivel local, ca să putem să sprijinim, agenții economici să rămână la limita de subsistență”, a spus primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu.
Colonada a fost realizată în anul 1875, la cererea împăratului Franz Joseph care dorea să îi ofere soției sale, împărăteasa Sissi, un cadru de poveste pentru plimbările pe care le făcea în parc atunci când vizita Buziașul. Colonada are rolul de a-i proteja de ploaie, soare ori ninsoare pe iubitorii de promenade în jurul parcului, iar aerosolii de aici oferă efecte curative celor ce suferă de astenie sau nevroze.
„Zona Buziaș nu înseamnă doar partea de tratament. Sănătate prin mișcare sau un welness la sfârșit de săptămână, poți să vii să faci plimbări pe Dealul Silagiului, vizită la Cramele din Dealul Silagiului sau poate o plimbare cu un avion de mici dimensiuni la Aerovest, plimbări prin parc. Plimbările prin parc vor fi limitate, deoarece vom începe în primăvara aceasta, a doua jumătate a lunii aprilie vor începe efectiv lucrările în parc. Se va lucra la reabilitarea aleilor, la reabilitarea instalației electrice, a mobilierului urban. E un proiect semnat în 2018 pe fonduri europene, pe POR, de 4,86 milioane de euro și va intra în execuție după 14 aprilie.”, a spus primarul Sorin Munteanu.
Împrejurimile acoperite de păduri și viile de pe dealul Silagiului pot fi, de asemenea, un loc plăcut pentru o plimbare de primăvară.
Zona Silagiu are o tradiție viticolă care datează de la mijlocul secolului al XIX-lea. În centrul viticol Silagiu, producătorii mizează pe vinuri albe de masă şi aromate de calitate superioară. Pentru a pune mai mult în valoare cunoscutele podgorii de la Silagiu, primăria Buziaş a demarat proiectul „Drumul vinului”, un drum de aproximativ 6 kilometri care leagă DJ Buziaş-Berzovia de DJ Buziaş-Lugoj.