Evacuați a doua oară! Problemele în urma dezinsecției ucigașe din Complex, departe de a fi depășite

Autoritățile rămân în alertă în Timișoara după ce luni s-a descoperit că o firmă, care funcționa doar prin administratorul ei, a folosit substanțe interzise la dezinsecția unor imobile din zona Complexului Studențesc. Pe lângă blocul de pe strada Mioriței numărul 8, au mai fost evacuați și locatari din alte două blocuri din apropiere, care s-au trezit evacuați de două ori!

Este vorba de cei care locuiau în blocul numărul 4 de pe strada Mioriței și într-un alt bloc de pe strada Alexandru Vaida Voievod, unde anumite apartamente apelaseră tot la firma respectivă, al căreia administrator, Sorin Buță, e în arest preventiv pentru 30 de zile. Cum în cele două blocuri nu a fost o situație atât de gravă ca la Mioriței 8, marți seara, pentru acești locatari s-a permis revenire în bloc, pentru ca apoi, oamenii să fie evacuați din nou! Explicațiile oficiale spun că e vorba de o măsură preventivă, luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Întrucât măsurătorile din aer nu indicau valori depăşite de substanţe toxice, s-a permis accesul temporar în incinta imobilului. În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, specialiştii și reprezentanții din cadrul comitetului au hotărât ca totuşi, preventiv, locatarii să nu se mute definitiv, ci să rămână în afara imobilului și să fie cazaţi la unităţile identificate de autorităţile locale. Aceasta măsură a fost luată până organele abilitate, în speţă DSP, îşi vor da avizul pentru accesul definitiv în locuinţe. Măsura a fost luată de CJSU pentru a preîntâmpina apariţia unor alte situaţii de urgenţă, siguranţa localurilor fiind  prioritară”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Autoritățile vor face acțiuni de decontaminare doar la cele două blocuri. Pentru cel de pe strada Mioriței 8, s-a dispus ca proprietarul să contracteze o firmă și să plătească pentru acest serviciu. ”Acolo, fiind vorba de mai multe spatii care au fost contaminate, s-a dispus ca proprietarul să contracteze o firmă specializată pentru decontaminare şi igienizare, înainte de a permite accesul locatarilor”, se mai arată în comunicatul ISU.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Joi, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență se reunește din nou. Între timp, la Timișoara a venit și un corp de control de la Ministerul Apărării Naționale.

 

tmc 640