Europarlamentarul Maria Grapini a trimis o adresă Comisiei Europene pe tema protecționismului de pe piața alimentară

Cuib de vise 1000x100

Deși Uniunea Europeană dorește să liberalizeze cât mai mult comerțul pe piața unică de pe teritoriul statelor membre, cel puțin în sectorul alimentar, există bariere netarifare nejustificate, cum consideră Maria Grapini. Europarlamentarul umanist a și făcut o adresă în acest sens la Comisia Europeană.

Grapini e de părere că astfel de bariere dezavantajează atât exportatorii, cât și consumatorii. „Aceste bariere contravin legislației UE, inclusiv principiului liberei circulații a bunurilor și a serviciilor. Activitățile protecționiste afectează producătorii de alimente și toți consumatorii care suportă costurile acestor obstacole”, a precizat europarlamentarul în interpelarea trimisă Comisiei Europene.

De asemenea, Maria Grapini a solicitat măsuri ferme. „Ce măsuri ia Comisia cu privire la statele membre care aplică discriminări față de produsele alimentare care provin din alte state membre? Când ne putem aștepta la soluții juridice specifice care vor elimina protecționismul pe piața unică europeană”, se mai arată în interpelarea europarlamentarului.

publicitate si promovare in ziar

Comisia Europeană a răspuns că va fi un gardian atent ca piețele de pe teritoriul Uniunii să nu practice discriminarea de niciun fel. „În special în ceea ce privește sectorul alimentar, Comisia monitorizează îndeaproape situația și este angajată în dialoguri constructive cu mai multe state membre pentru a se asigura că legislațiile lor sunt compatibile cu dreptul UE și nu conduc la măsuri protecționiste”, se arată în răspunsul la interpelarea Mariei Grapini.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/