FOTO: Mircea Diaconu, pe scenă la Reșița

Primul spectacol de după alegerile europarlamentare l-a adus la Reșița pe unul dintre noii lideri ai românilor. Cele 11 procente pe care le-a obținut în oraș pe 25 mai s-au resimțit în ropotele de aplauze ale spectatorilor.

Actorul și europarlamentarul a fost prezent la Casa de Cultură a Sindicatelor, acolo unde s-a pus în scenă spectacolul ,,Scandal la operă”. Comedia i-a binedispus pe reșițeni, care în ciuda prețului de 50 de lei, atât cât a costat biletul, au apreciat că merită să umple sala și să vizioneze un spectacol de calitate. În urma acestuia, Mircea Diaconu a precizat că emoțiile au fost mari, întrucât a luat o pauză de scenă mai bine de o lună, perioadă în care a discutat cu oamenii. Acum, că a revenit la rolul de actor, nici Parlamentul Europei nu îi mai pune piedici, pentru că este hotărât să se împartă între scenă și Bruxelles.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644898219384″]

,,Mi-a cam ieșit sufletul azi, după tot periplul și toată povestea aceasta cu alegerile. Este primul spectacol! Nu merg continuu la Parlament, sunt sesiuni și voi juca în continuare, dovadă că sunt aici. În spectacolul acesta sunt mai scandalagiu, acolo sunt un om normal și se pare că e cel mai greu să fii normal!”, a spus eurodeputatul pentru Express de Banat. Acesta nu a știut că la Reșița a obținut un număr serios de voturi, dar a ținut să le mulțumească celor care i le-au acordat.

Cum a ajuns candidat la europarlamentare?

Europarlamentarul spune că și-ar fi dorit să se retragă din politică, dar acest lucru nu mai e posibil, cel puțin pentru următorii cinci ani. Așa că își ia în serios rolul pe care l-a dobândit și va încerca să sprijine cultura. Nu a uitat nici să își spună povestea care a atras multă simpatie din partea românilor. Actorul este convins că ,,sistemul băsist atacă oameni la drumul mare” și le-a motivat și cărășenilor alegerea sa de a candida pentru o funcție în PE.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644885256841″]

,,Problema mea era că nu puteam să ajung în fața justiției decât dacă eram pe o listă europarlamentară, ca să fiu atacat, să apară o procedură de urgență și în câteva zile să se știe dacă eu sunt un proscris, un infractor în țara asta și să se știe dacă am toate drepturile sau nu. Asta era problema mea. Nu am vrut funcția neapărat! Am vrut să mă curăț, am vrut să mă retrag din politică, vreau să mă retrag din politică, dar nu murdar, ci să mă spăl de porcării. Acum, practic, nu mă pot opri. Se învârte roata și am ajuns în punctul acesta în care sunt mandatat de o mulțime de oameni și trebuie să merg acolo, unde trebuie să fiu extrem de serios și să fac cât pot de bine acest mandat pe care mi l-au dat. Asta e forma mea de retragere. Mă duc acolo, după care merg acasă și nu mai fac nimic. Asta nici nu cred că e politică, e un fel de cetățenism!”, a spus Diaconu la Reșița.

1000x100 (5)