„Cei cu debite, le vor plăti!”

Noul an a găsit autoritățile locale din Bocșa pregătite de treabă, cu o agendă plină de noi investiții. Din bugetul local, sumele sunt împărțite în așa fel încât, la final de an, bilanțul proiectelor finalizate să fie unul pozitiv.

Cu toate că în ultimii ani Bocșa a cunoscut un declin vizibil, planurile de viitor promit multe. Noul buget pe 2014, chiar dacă nu este cu mult mai mare decât în anul precedent, a fost împărțit în așa fel încât orașul să capete o cu totul altă înfățișare. În vederea creșterii bugetului, primăria are de gând să recupereze taxele și impozitele de la cetățenii restanți.

„Nu vom mai fi la fel de prietenoși cu cetățenii care nu înțeleg că trebuie să își plătească impozitele. Vom urmări în 2014 ca toți cei care au debite să încerce să le achite”, a declarat primarul Eugen Cismăneanțu.

Cele mai importante proiecte pentru anul 2014 sunt investițiile în unitățile de învățământ, dar nici investițiile în infrastructura orașului nu au fost omise din discuție. Bocșa va beneficia de unul dintre cele mai importante proiecte pe care le-a avut vreodată, şi anume cel referitor la canalizare și alimentare cu apă. Autoritățile locale promit că până în anul 2015 peste 90 la sută din oraș se va bucura de aceste facilități.

Mai mult decât atât, se are în plan și realizarea unui studiu de fezabilitate, în care să fie cuprinse 48 de străzi. Vor fi astfel asfaltate străzile care necesită acest lucru și, de asemenea, reabilitate cele care au alte probleme de infrastructură ce trebuie puse la punct.

„Avem posibilitatea de a realiza acest studiu de fezabilitate ca investiție pentru orașul nostru, având deja ordonanța necesară, care ne permite acest lucru. Vom aplica o cerere de finanțare prin Ministerul Dezvoltării”, a mai declarat edilul-șef. Cu agenda plină, Bocșa a pășit cu optimism în noul an. Noile proiecte care urmează să fie implementate vor scoate, cu siguranță, orașul la liman.