Eugen Băleanu vrea să scape Moldova Nouă de „virusul Torma”. Liderul verzilor vorbeşte despre nimicirea patrimoniului oraşului de la Dunăre

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Președintele Partidului Verde din Moldova Nouă, Eugen Băleanu, se arată bucuros de faptul că orașul a trecut cu bine peste contextul COVID-19, aici neînregistrându-se niciun caz de infectare, dar, politic vorbind, urbea trebuie dezinfectată, spune el, de actualul primar, Adrian Torma, pe care-l numește nu doar virus, ci o adevărată amenințare la adresa patrimoniului orașului. Scenariul pare sumbru în opinia lui Băleanu, Moldova Nouă putând ajunge cel mai sărac oraș din Caraș-Severin.

„Noi, la Moldova Nouă, am scăpat de COVID-19, dar nu am scăpat de virusul Torma. Trebuie să facem dezinfecție. Trebuie să îl devirusăm, să îl scoatem din administrația publică locală pentru că, iată, măsurile pe care le ia el, în Consiliul Local, împreună cu acest Consiliul Local, duc la decapitalizarea primăriei Moldova Nouă. Aproape întreg patrimoniul orașului a fost vândut pe sume de nimic.”, a explicat Băleanu în cadrul unui interviu acordat pentru expressdebanat.ro.

Băleanu subliniază că debarcarea actualului edil este condiția necesară ca orașul de la Dunăre să nu ajungă la sapă de lemn, acesta aducând în discuție vânzarea a 50 de hectare de teren pe bani de nimic, terenuri vândute cu ajutorul consilierilor locali social-democrați și liberali, politicianul sugerând că Adrian Torma deține monopolul oamenilor de la masa decizională, de la A la Z, cu excepția consilierilor Partidului Verde:

„Centralizăm toate suprafețele de teren pe care le-a vândut. Moldova Nouă a ajuns și fără locuri de muncă și a rămas și fără patrimoniu. Primăria Moldova Nouă va fi poate cea mai săracă primărie din Caraș-Severin, după mandatul lui Torma. Noi sperăm să scăpăm de el din această toamnă și să repunem orașul pe picioare. S-au vândut 50 de hectare de teren în Clisura Dunării pe sume nesemnificative. În Consiliul Local, toți sunt conduși de el, cu excepția Partidului Verde. Pe toți îi conduce de la A la Z”.

Adrian Torma clarifică situația pentru cei „care-și consumă timpul prin birturi creând scenarii”

Sătul să fie contactat pentru a confirma/infirma anumite zvonuri, șeful administrației publice locale de la malul Dunării renunță la orice formă de bun-simț și pune punctul pe i în privința decimării patrimoniului UAT-ului pe care îl conduce:

„Când oameni, la fel ca și cei care au condus până acum orașul, turuie și latră povești dintr-astea pe care le inventează e greu să ai o reacție, să zicem, la limitele bunului simț. În primul rând, primul primar care pune la punct proprietatea primăriei este Adrian Torma. Până acum a fost un haos, un dezastru. Noi poate că am avut anumite terenuri, dar le-am pierdut pentru că nu am fost în stare să ne intabulăm până în 2016. Primul primar care intabulează proprietatea publică și privată a orașului Moldova Nouă este Adrian Torma. Dar de unde să știe ei când stau și își consumă timpul prin birturi creând scenarii? Asta e realitatea. Cei care astăzi complotează împotriva mea îi găsești de dimineață, de la ora 9.00, până la 15.00-16.00, căci după merg să-și facă somnul de frumusețe, prin tot felul de baruri, unde fac tot felul de scenarii la o cafea, să zicem, lungită. Nici măcar nu fac consumație prin cafenelele în care stau să mă judece”.

„Într-un serial cretin din Las Fierbinți”

Mai ceva ca-ntr-o tragi-comedie, primarul orașului din Clisura Dunării se vede nevoit să reitereze faptul că un edil nu poate să vândă nimic după bunul-plac și după bunul-gust, el fiind persoana care inițiază un proiect, în timp ce Consiliul Local este cel care validează (sau nu) propunerea. În plus, mai adaugă acesta, nu există nicio vânzare efectuată vizavi de cele 50 de hectare amintite de Eugen Băleanu.

1000x100 (4)

„Toate vânzările, absolut toate au fost trecute prin Consiliul Local. Au văzut absolut toți ce am propus Consiliului. Nu poate să facă primarul vânzare direct. Parcă sunt într-un serial cretin din Las Fierbinți în care nu ne dăm seama că, până în 2018-2019, nu puteai scoate la vânzare nimic fără a avea votul la două treimi în Consiliul Local. Acest vot nu l-am avut niciodată cât am fost în PNL. L-am avut acum, de când sunt în PSD, de șapte luni. În cei trei ani, tot ce s-a scos la licitație, s-a scos cu validarea consilierilor Partidului Verde, dar și cu validarea celor care erau atunci în opoziție, nu doar pe decizia mea. Noi nu am vândut 50 de hectare și oricât de needucat sau nepriceput ai fi, domnul Băleanu și ceilalți, care își consumă cafeaua istoric creionând scenarii, cunosc toate hotărârile Consiliului Local pentru că sunt publice. Nu există o vânzare de 50 de hectare. Nu există în momentul acesta.”, atrage atenția edilul-șef.

Bugetul orașului Moldova Nouă ar putea crește semnificativ odată cu apariția unui parc eolian

Faptul că cele 50 de hectare nu au fost vândute, în momentul de față, este o certitudine, spune Adrian Torma. În schimb, această suprafață ar putea fi închiriată/concesionată unui investitor care pentru Moldova Nouă ar scoate din buzunar 110 milioane de euro în vederea unui parc eolian, ceea ce-nseamnă că, în bugetul local, ar urma să intre undeva între 200.000-250.000 de euro/an, doar din impozitele și taxele pe cele 15 turbine.

„Există o intenție de a închiria sau de a găsi o cale de concesionare către un parc eolian. O turbină eoliană are nevoie undeva la trei hectare pentru că are 200 m înălțime. Chiar trebuie să intru în date tehnice, să povestesc asemeni copiilor mici? Dacă acea eoliană pică de la înălțimea de 200 m trebuie să faci un cerc de protecție, dar de unde să cunoască ei asta când sunt doar pe critică și pe hatereală? Pentru 15 eoliene, e clar că cel care va investi în Moldova Nouă 110 milioane de euro, o singură eoliană costă undeva la 6-7 milioane de euro, are nevoie, doar pentru una, de trei hectare. Are nevoie de drumuri pe care să le poată gestiona în următorii 10-20-30 de ani, cât e perioada de utilizare. Nu va veni nimeni să facă pe terenul primăriei, va trebui să le dăm terenul. În plus, în fiecare an ar crește încasările la bugetul local în jur de 200.000-250.000 de euro din taxele și impozitele pe turbine, banii care vin la comunitate.”, exclamă primarul.

Torma, dispus „să le dea cu hârtiile-n cap” „haterilor de serviciu”

Ajuns la capătul răbdării, edilul-șef social-democrat anunță că va scoate, în curând, teancul cu documente prin care să le arate atât „haterilor de serviciu”, cât și comunității cu cât au crescut încasările bugetului local, asta pentru ca toată lumea să vadă dacă Moldova Nouă este într-adevăr săracă (sau nu).

„Dacă e ceva ce s-a-ntâmplat în mandatul meu este că am pus în valoare patrimoniul orașului Moldova Nouă și probabil, în curând, o să scot cifre pentru haterii de serviciu, dar și pentru comunitate ca să înțeleagă că noi am crescut încasările la bugetul local cu aproape 50%. În afară de boxe, noi am eliminat taxele, nu am introdus taxe, cum se urlă pe Facebook în ultima vreme.”, a mai ținut să dea de înțeles primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/