Eugen Băleanu: Luptele pentru putere din PNL pun în pericol redeschiderea Moldomin!

baleanu eugen

Eti Bakir, cea mai cunoscută companie minieră din Turcia, parte a Grupului Cenigiz Holding, încă așteaptă „verde” pentru a redeschide exploatarea de cupru de la Moldova Nouă.

Deși lucrurile se derulau la un moment dat cu mare viteză și la Moldomin se făceau deja planuri de recrutare a forței de muncă pentru începerea activității, turcii par să se fi încurcat printre interesele unor persoane cu decizie la cel mai înalt nivel. La nivel de Guvern și Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Cel puțin asta e părerea omului de afaceri Eugen Băleanu, președinte al Partidului Verde Moldova Nouă, om ancorat de multă vreme în politica locală. Mi-aș dori ca Moldova Nouă să nu fie victima luptei liberalilor pentru putere. Este cel mai mare eveniment industrial după 1989 care se întâmplă în Caraș-Severin, e vorba despre repornirea industriei grele în Caraș-Severin. Industria grea locală a fost decimată în ultimii 30 de ani de noi toți. Eu am fost foarte surprins de ceea ce s-a întâmplat după licitație. Mi se pare impardonabil și de neînțeles cum Ministrul Finanțelor semnează această privatizare și subordonatul său, care este președinte ANRM, dă totul peste cap. Lucrurile nu par tocmai curate., a comentat Băleanu.

Politicianul de la Dunăre a atras atenția că turcii de la Eti Bakir au demonstrat deja seriozitate și că, cel mai probabil, lucrurile s-au împotmolit din cauza răfuielilor pentru șefia PNL dintre taberele Florin Cîțu și Ludovic Orban. „Se dorește cu orice preț debarcarea lui Orban și vor abuza de toate mijloacele. Sunt foarte mulți bani care vin, atât la Primăria Moldova Nouă, cât și la Consiliul Județean.  S-au luat deja măsuri de achitare a impozitului pe teren Primăriei Moldova Nouă. De 30 de ani nu s-au plătit impozite pe aceste terenuri! Repet, nu aș vrea ca Moldova Nouă să plătească pentru disputele din PNL!”, a adăugat liderul verzilor.