Etnicii din Banat și-au dat întâlnire la Gărâna

La Gărâna s-a încheiat Festivalul Comunităților Etnice din Banat, o manifestare organizată în scopul promovării tradițiilor etnicilor din Banatul de Munte.

Ediția din acest an cu numărul XVIII-a a fost organizată de către Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și Primăria și Consiliul Local Brebu Nou. Aceștia au pregătit un program cultural-artistic bogat și variat al comunităților etnice din Banatul de Munte și nu numai. Evenimentul s-a bucurat de notorietate, dovadă fiind participarea numeroasă a formațiilor artistice și a Ansamblurilor Folclorice ale Minorităților din județele Caraș-Severin și Timiș.

„Organizarea foarte bună a Festivalului Comunităților Etnice din Banat, ediția XVIII-a, s-a datorat, în mare măsură localității gazdă, Brebu Nou/Gărâna și dorim să mulțumim autorităților locale pentru colaborarea deosebită. Deopotrivă, aducem mulțumiri formațiilor participante atât din județul nostru, cât și din județul Timiș pentru evoluția artistică de înaltă ținută. Spectacole de excepție, public numeros, vreme frumoasă, toate acestea au făcut ca și această ediție să constituie un succes”, declară managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Ioan Benga.