Este oficial: fetița de la Ersig a murit de rujeolă!

explo 1000x200

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a făcut publice rezultatele îmbolnăvirilor cu rujeolă confirmate de testele de laborator pentru săptămâna trecută, numărul deceselor ajungând la 16 la nivel național după ce necropsia a confirmat că fetița din Ersig a fost răpusă de rujeolă.

Județul Caraș-Severin înregistrează trei decese din cauza acestei boli și alte 502 cazuri confirmate prin analize de laborator, fiind pe locul doi la nivel național după Arad.
Potrivit reprezentanților DSP Caraș-Severin, numărul persoanelor diagnosticate cu rujeolă sare de 700, dar nu avem, încă, pentru toate și confirmarea prin analize de laborator că această boală este prezentă. La nivel național, peste 2.600 de cazuri de rujeolă au fost confirmate de laborator, jumătate dintre ele la copii cu vârsta între 1 și 4 ani care nu au fost vaccinați, deși sunt și cazuri de copii vaccinați care au făcut această boală.

Rujeola nu-i ocolește nici pe adulți, peste 40 de persoane cu vârsta de 40 de ani sau mai mare au făcut această boală, dar toți au declarat că nu au făcut niciodată vaccinul contra acestei boli.

banner 970 x 250