Este nevoie de o lege care să reglementeze școala online!

O modificare a legislației din învățământ este așteptată să apară cât de curând pentru a reglementa modul în care se pot desfășura cursurile. Factori responsabili din domeniul educației din Reșița susțin că este nevoie de o regândire a activității didactice mai ales în învățământul superior, unde s-a dovedit că predarea online nu a periclitat cu nimic calitatea învățării.

„În perioada de restricții sanitare, odată cu suspendarea cursurilor, toată activitatea s-a mutat în online și după acest model ar trebui să putem funcționa și în continuare. Nu văd o scădere a calității dacă se predă în sistem teleconferință sau poate se îmbină cu o variantă complementară.”, susține Andrade Bichescu, directorul Centrului Universitar UBB Reșița.

Lucru unanim recunoscut, pandemia a creat premisele pentru accelerarea digitalizării, astfel încât ceea ce odată părea de domeniul fantasticului e ceva obişnuit astăzi: predarea, studiul și evaluarea cunoștințelor pot fi făcute cu ușurință din fața calculatorului.
Este așteptat, așadar, un cadru oficial care să reglementeze această activitate.