Este momentul ca românii să nu mai plătească cele mai mari dobânzi din Europa!

Deputatul PSD, Alfred Simonis, a afirmat că a votat proiectul de plafonare a dobânzilor la credite bancare. Acesta susţine că românii merită mai mult respect şi trebuie trataţi corect de bănci. „Este momentul ca românii să nu mai plătească cele mai mari dobânzi din Europa”, exclamă parlamentarul!

Simonis arată care sunt noile reguli votate ieri: în cazul creditelor de consum în valoare maximă de 15.000 de lei, suma totală de rambursat de către consumator nu poate depăşi dublul sumei împrumutate; dobânda anuală efectivă în cazul creditelor de consum nu poate depăşi cu mai mult de 15 puncte procentuale dobânda de referinţă practicată de BNR; dobânda anuală efectivă la creditele imobiliare nu poate depăşi cu mai mult de două puncte procentuale dobânda de referinţă practicată de BNR pe piaţa financiar-bancară internă; dobânda anuală efectivă în cazul creditelor de consum nu poate depăşi cu mai mult de 15 puncte procentuale dobânda de referinţă practicată de BNR.

„Știu, plafonarea dobânzilor nu le convine celor de la PNL care au IFN-uri prin care dau credite românilor cu 300% dobândă! Asta deși Cițu le facilitează obținerea de finanțări cu 0% dobândă. Așa este, domnule Sighiartău?! GHINION! O să vă doară”, a afirmat Alfred Simonis.